Veliki rez: Što napraviti kada dođe do prekida dugogodišnje veze?

Prekid nijedne ljubavne veze nije jednostavan, a napose kada su partneri u njoj proveli mnoge godine, bilo da se radilo o braku ili ne. To je period u kojem nam se čini da nam je život stao, što posebno dolazi do izražaja kada mi nismo bili ti koji su prekinuli odnos.

Psihologinja i psihoterapeutkinja Katarina Levatić savjetuje kako se što lakše nositi s tom situacijom te upozorava da su svi osjećaji koji su pritom prisutni potpuno razumljivi i normalni.

Kada dođe do prekida dugogodišnje veze, u manjem broju slučajeva radi se o uzajamnoj odluci i dogovoru obaju partnera da više nisu sretni zajedno i da je vrijeme da krenu dalje. Ovo je možda i najbezbolnija varijanta takvog prekida.

U većini slučajeva ipak to učini jedan od partnera, obično nakon nekog incidenta, nakon 'kapi koja je prelila čašu'. Iako se tada drugi partner često osjeća odbačeno, realno, i on sam kada bi se iskreno pogledao u ogledalo, postao bi svjestan da se takav ishod već dugo nazirao, bez obzira na to tko bi učinio taj korak. Dugogodišnje veze ne pucaju preko noći, ističe psihologinja.

Mnogima tada teško pada nošenje sa samim sobom i činjenicom da odjednom moraju pronaći neki novi način života te se ponovno usmjeriti na sebe.

Prekid dugogodišnje veze ima utjecaja na gotovo sve aspekte našeg života. Često nakon niza provedenih godina zajedno partneri imaju zajedničke prijatelje, zajedničkog ljubimca, često su iza njih već određena zajednička financijska ulaganja, a nerijetko im se i poslovi isprepliću.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr


Posted on Sunday, December 01, 2019 (Archive on Sunday, January 12, 2020)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: