Grawe Hrvatska: 32,2, milijuna kuna neto dobiti u 2018.

Grawe Hrvatska d.d. je u 2018. godini ostvarilo neto dobit u iznosu od 32,2 milijuna kuna, povećalo ukupni kapital, zaračunatu i zarađenu premiju te matematičku pričuvu, priopćili su iz tog osiguravajućeg društva.

O uspješnosti Društva govori i stupanj solventnosti koji iznosi 364%, što znači da Društvo raspolaže kapitalom koji je preko tri i pol puta veći od zakonom propisanog, što je još jedan važan pokazatelj dugoročne stabilnosti, kapitalne snage i ispravno odabrane strategije poslovanja.

Ukupno zaračunata premija u 2018. godini iznosila je 431,5 milijuna kuna što je porast od 4,5% u odnosu na 2017. godinu, dok je ukupna zarađena premija 428,2 milijuna kuna, odnosno 4% više nego 2017. godine. U ukupno zaračunatoj bruto premiji Društva životna osiguranja sudjeluju s 2/3, dok neživotna osiguranja sudjeluju s 1/3.

Vrijednost aktive Društva na 31.12.2018. iznosila je 3,7 milijardi kuna.

Društvo je zabilježilo porast izdataka za osigurane slučajeve kao posljedicu većeg broja isteka polica životnih osiguranja, pri čemu je više od 35% zadovoljnih korisnika djelomično ili u potpunosti uložilo isplaćena sredstva u novu policu životnog osiguranja što je izvanredan rezultat, ne samo na hrvatskom tržištu osiguranja, nego i unutar Grawe koncerna koji posluje u 13 zemalja istočne i jugoistočne Europe.

„Iznimno smo zadovoljni rezultatima koje smo ostvarili u slavljeničkoj 2018. godini. U svojih 25 godina poslovanja na hrvatskom tržištu smo svake godine ostvarili i pripisali dobit za naše korisnike po policama životnog osiguranja. Svi ovi pokazatelji potvrđuju našu stabilnost na tržištu osiguranja te savjesno i odgovorno upravljanje rizicima, troškovima i sredstvima naših osiguranika zbog čega njihov broj svake godine raste", komentirala je Nataša Kapetanović, predsjednica Uprave Grawe Hrvatska d.d.

Izvor: seebiz.eu


Posted on Monday, May 06, 2019 (Archive on Monday, June 17, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: