Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.965.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Nije teško! Tehnika hodanja kojom se sagorijeva i do 45 posto više kalorija Minimize
Nije teško! Tehnika hodanja kojom se sagorijeva i do 45 posto više kalorija

Bez obzira na to je li vam cilj briga za zdravlje, poboljšanje kondicije ili gubitak nekoliko kilograma, aktivnost koju mnogi odaberu kao način dolaska do cilja jest – hodanje.

Ako iz hodanja želite izvući još veću korist, možda je vrijeme da se okušate u još jednoj tehnici – nordijskom hodanju. Ono možda nije popularno kao vožnja bicikla ili trčanje, ali je itekako učinkovito i korisno za vaše zdravlje, tijelo, ali i kilažu.

Može vam pomoći da ostanete u kondiciji i aktivni do kraja života. Još je jedan plus činjenica da se radi o aktivnosti koja je dostupna svima i koja se preporučuje svim dobnim skupinama.

U nastavku smo izdvojili samo mali dio prednosti nordijskog hodanja koje bi vas mogle pogurati prema odluci da iduća kupnja koju ćete obaviti budu štapovi za nordijsko hodanje.

Naime, upravo ćete zahvaljujući tim posebno dizajniranim štapovima i pravilnim izvođenjem tehnike postići najbolje rezultate, a sada evo i prednosti.

1. Nordijsko hodanje nezahtjevna je aktivnost u kojoj svatko može uživati

Mnoge stvari u životu činimo jer nam je netko rekao da ih trebamo napraviti. Aktivnost ne bi trebala biti jedna od njih – potrudite se pronaći način na koji će vam tjelesna aktivnost biti užitak, a opcija koja bi mogla biti upravo to jest nordijsko hodanje.

Ova kvalitetna šetnja na svježem zraku može vas odvesti na neočekivana mjesta, u vaš život dovesti neke nove ljude, istomišljenike, a čak i ako niste sportski tip, možete ga savladati i uključiti u svoju rutinu.

2. Nordijsko hodanje izvrsna je pomoć pri mršavljenju

Ovo je jedna od onih prednosti koja će obradovati mnoge. Istraživanja su pokazala da se nordijskim hodanjem troši i do 45 posto više kalorija nego uobičajenim hodanjem (prosjek je 15 posto).

Razlog leži u tome što nordijsko hodanje uključuje puno više mišića od klasičnog hodanja. Prsa, ruke, ramena, trbušni mišići – svi su oni uključeni u aktivnost uz, naravno, noge. Osim toga štapovi vas guraju naprijed i pomažu vam da se brže krećete, podižući vam pritom otkucaje srca i potrošnju energije.

3. Nordijsko hodanje pomaže u oblikovanju mišića i održavanju zdravlja kostiju

Kako bi ostali u dobrom stanju, mišićima je potrebna aktivnost, a nordijsko je hodanje tehnika hodanja koja djeluje i na do 90 posto mišića.

Britanski stručnjaci preporučili su nordijsko hodanje kao aktivnost za jačanje mišića i kostiju te poboljšanje ravnoteže.

Tonirane noge, lijepo oblikovane ruke, zategnuti core – sve to mogu biti rezultati nordijskog hodanja uz, naravno, zdravu prehranu.

4. Nordijsko hodanje štiti zglobove i kukove

Osobe koje imaju problema s kukovima i koljenima često tvrde da im nordijsko hodanje ublažava stres na donjem dijelu tijela. To su potvrdila i istraživanja.

U jednom od njih uspoređen je utjecaj nordijskog i običnog hodanja na zglobove. Rezultati su pokazali da je kod nordijskog hodanja pritisak na koljena bio smanjen za 28 posto.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr


Posted on Saturday, May 23, 2020 (Archive on Saturday, July 04, 2020)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Ronilački klub Bosna
Vagabundo travel

Adriatic
Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement