Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.965.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Pandemija će koštati industriju osiguranja više od 200 mlrd USD Minimize
Pandemija će koštati industriju osiguranja više od 200 mlrd USD

Pandemija će koštati industriju osiguranja više od 200 mlrd USD, predviđa londonska osiguravajuća kuća Lojds.

Prema procjenama kompanije, Lojdsove isplate osiguranja sada su na nivou kao posle napada 11. septembra 2001, ili isplaćenih naknada na ime štete koje su zajedno nanijeli uragani Harvi, Marija i Irma 2017. godine, prenosi agencija AP.
 
Lojds, koji kao osiguravač tržišta isplaćuje odštetu osiguravajućim kućama pogođenim katastrofama, naveo je u saopštenju da očekuje da će osiguravajućim kompanijama isplatiti između tri i 4,3 mlrd USD, kako bi im pomogao da se izbore sa pandemijom COVID-19.
 
Gubici bi mogli da porastu ako se obustava rada nastavi u narednom kvartalu, što bi ukupan ceh industrije osiguranja podiglo na 203 mlrd USD. Za razliku od oluja, na primjer, uticaj pandemije je globalan, sistemski i dugoročan, navodi londonska osiguravajuća kompanija.
 
Studija Lojdsa zasnovana je na pretpostavci nastavka primene mera socijalnog distanciranja i blokade poslovnih aktivnosti u 2020. godini, kao i procenama pada bruto domaćeg proizvoda na globalnom nivou.
 
- Ono što COVID-19 čini jedinstvenim nije samo razarajući kontinuirani uticaj na ljude i društvo, već i ekonomski udarac - izjavio je generalni direktor Lojdsa, Džon Nil i dodao:
 

- Kada se svi ti faktori uzmu zajedno, izazov za ovu industriju će biti kao nikada do sada, ali i dalje ćemo se fokusirati na pružanje podrške našim klijentima i nastavićemo da isplaćujemo potraživanja tokom narednih nedelja i mjeseci.

Izvor: ekapija.com


Posted on Friday, May 22, 2020 (Archive on Friday, July 03, 2020)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement