Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.348.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Swiss Re procjenjuje da su globalne katastrofe uzrokovale gubitak od 56 milijardi dolara u 2019. godini Minimize
Swiss Re procjenjuje da su globalne katastrofe uzrokovale gubitak od 56 milijardi dolara u 2019. godini

Ukupni gospodarski gubici od prirodnih katastrofa i katastrofa uzrokovanih čovjekom smanjeni su na oko 140 milijardi dolara u 2019. godinu u odnosu na prošlu godinu sa 176 milijardi dolara., prema preliminarnim procjenama Swiss Re Instituta.

 

  • Ukupni ekonomski gubici od prirodnih katastrofa i katastrofa uzrokovanih čovjekom u 2019. godini iznose oko 140 milijardi dolara u odnosu na 176 milijardi dolara u 2018. godini
  • Globalni osigurani gubici za 2019. godinu procjenjuju se na oko 56 milijardi dolara , što je ispod prethodnog desetogodišnjeg prosjeka
  • Prirodne katastrofe u 2019. godini činile su 133 milijarde dolara ekonomskih gubitaka, što je pad od 166 milijardi dolara godinu dana ranije
  • Katastrofalni događaji u 2019. godini prouzročili su štetu te je stradalo više od 11 000 žrtava
  •  

Globalni osigurani gubici procjenjuju se na oko 56 milijardi  dolara, što je pad od 93 milijarde dolara u 2018. godini i ispod godišnjeg prosjeka (75 milijardi dolara) iz prethodnih 10 godina. Aktivnosti tropskih ciklona u drugoj polovici 2019. g. povećale su ukupne gubitke od osiguranja nakon benigne prve polovice 2019. godine. Kao i proteklih godina, broj manjih i srednjih nesreća koji stvaraju gubitak (tzv. sekundarne opasnosti) čini više od 50 posto osiguranih gubitaka. Globalno je više od 11 000 ljudi poginulo ili nestalo u katastrofalnim događajima 2019. godine.

Klimatske promjene dovode do sve češćih i opasnijih događaja koji se manifestiraju na različite načine. To su primjerice veće lokalne poplave, bujice kiše, dugotrajna suša, jaki požari i drugi ekstremni vremenski događaji. Izvještaj Swiss Rea ukazuje nam da najnovija znanost sugerira diferenciraniju sliku o utjecaju klimatskih promjena na industriju osiguranja.

Postoji više znanstvenih dokaza da klimatske promjene danas utječu na učestalost i ozbiljnost sekundarnih pogibelji, što zahtijeva više usredotočenosti na istraživanje. Za primarne opasnosti poput tajfuna znanost je daleko manje uvjerljiva”, kaže Martin Bertogg, šef Odjela za katastrofe u švicarskom Re Institutu. “Osim toga, makro rizični čimbenici poput brzo rastuće populacije i vrijednosti imovine na izloženim područjima doprinose povećanju gubitaka koji proizlaze iz prirodnih katastrofa u cijelom svijetu, čineći prošlo iskustvo ne toliko dobrim prediktorom za buduće gubitke.”

Izvor: svijetosiguranja.eu


Posted on Tuesday, December 31, 2019 (Archive on Tuesday, February 11, 2020)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Adriatic
Plivački klub Željezničar

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement