Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.348.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Da li će prelaskom Zavoda PIO na trezorsko poslovanje kasniti isplata penzija u FBiH? Minimize
Da li će prelaskom Zavoda PIO na trezorsko poslovanje kasniti isplata penzija u FBiH?

Od januarske penzije bi trebalo da profunkcioniše prelazak na trezor, rekao je Zijad Krnjić.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na posljednjoj sjednici usvojila Akcioni plan za ulazak Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje na poslovanje preko Jedinstvenog računa trezora. Sa Zijadom Krnjićem, direktorom Zavoda PIO, razgovarali smo da li će prelaskom na trezorsko poslovanje isplata penzija kasniti, a koje se sada isplaćuju svakog petog u mjesecu. Razgovarali smo i o datumu prelaska Zavoda PIO na trezorsko poslovanje.

Država treba osigurati dovoljno sredstava

- Ne bi trebalo da penzije kasne jer to nije namjena prelaska na trezor. Valjda će se tehnički problemi razriješiti. Namjera je da sve bude uredu, a ne da im kasni. Svrha je da budžet s kompletnim kapacitetom stoji iza toga da penzije budu prioritetne. Tako treba da funkcionira Zakon o budžetu. Država treba osigurati dovoljno sredstava da isplati ono što je sljeduje. Među ostalim, penzije bi u svakom društvu trebalo da budu na prvom mjestu - rekao nam je Krnjić.

Upitali smo šta je konkretno zaduženje Zavoda PIO kod prelaska na trezor.

- Mi ćemo sve uraditi što i do sada. Razlika je što ćemo ubuduće nalog za isplatu koji smo do sada slali bankama i poštama, slati trezoru, a oni njima. Obračune mi radimo kao i do sada, likvidacije, rješavanja. Novac će lijegati na budžet FBiH, odnosno, doprinosi, a mi ćemo davati naloge da se iz tih sredstava puštaju penzije. Od januarske penzije bi trebalo da profunkcioniše prelazak na trezor. Decembarske penzije bi trebalo da mi isplatimo, takav je plan - rekao nam je Krnjić.

Pričali smo i sa Redžom Mehićem, predsjednikom Saveza udruženja penzionera Federacije Bosne i Hercegovine.

Osigurati prioritet u isplati penzija

- Upravni odbor Saveza udruženja penzionera FBiH i ja smo stava da je, pošto je Vlada FBiH garant isplate penzija, a neizvjestan dotok sredstava iz doprinosa, najsigurniji način isplate penzija putem trezora. Naravno, s napomenom da se osigura prioritet u isplati penzija, da mi u odnosu na druge budžetske korisnike budemo prvi. I drugo, da se ne smijemo pomiriti s tim da penzije budu statične nego da se borimo da se one neprestano usaglašavaju redovno godišnje i kada se stvore uvjeti da se vanredno povećavaju jer smo ušli sa niskom osnovicom - rekao nam je Mehić i dodao:

- Sada su dobili zadatak Ministarstvo finansija FBiH, kao nosilac sredstava, i Federalni zavod PIO, kao realizator, da izvrše sve tehničke i materijalne pripreme kako bi na vrijeme otpočela isplata penzija putem trezora - rekao je.

Izvor: faktor.ba


Posted on Thursday, November 21, 2019 (Archive on Thursday, January 02, 2020)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement