Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.348.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Za pametne automobile potrebna polisa osiguranja "plati dok voziš" Minimize
Za pametne automobile potrebna polisa osiguranja "plati dok voziš"

Električni bicikli, segveji, električni trotineti i druga prevozna sredstva koja ne mogu da razviju brzinu veću od 25 kilometara na sat, i dalje ne bi trebalo da plaćaju obvezno automobilsko osiguranje, ali bi ga trebalo uvesti za automobile upravljane pomoću autopilota ili ‘na daljinu’, stav je Evropskog udruženja osiguravača.

- Očekuje se da će samostalno upravljana vozila na putevima dugoročno gledano biti sigurnija od ‘tradicionalnih’, ali nesreće će se i dalje događati, naročito tamo gde automatizovana i neautomatizovana vozila dele isti prostor. Stoga je potrebno obvezno osiguranje za sva vozila - ocenilo je Evropsko udruženje osiguravača, čije su preporuke usledile nakon prošlonedeljog skupa ‘Osiguranje mobilnosti’ u Briselu na kojem su stavovi Evropske komisije o budućnosti osiguranja u saobraćaju izneli visoki zvaničnici Evropske komisije Joanna Szychowska i Steve Ryan, prenosi Novac.hr.

Osim obveznog automobilskog osiguranja, vlasnike automatski upravljanih vozila, prema stavu osiguravača, treba obvezati i na pružanje svih informacija o načinu upravljanja, toku vožnje i drugim bitnim informacijama važnih pri obradi šteta.

- Pristup podacima sa automatizovanih vozila takođe će pomoći osiguravateljima da bolje razumeju rizike koje predstavljaju i osigurati ih u skladu sa tim - apelovalo je Evropsko udruženje osiguravača, ostavljajući otvorenom mogućnost da se za vozila ‘na autopilotu’, kao i ‘klasična’ vozila sa savremenim sistemima praćenja i prikupljanja informacija o vožnji, ne plaća celogodišnja polisa osiguranja već polise ‘plati dok voziš’ ili ‘plati kako voziš’.

Osiguravači napominju kako je već uspostavljen čvrst regulatorni okvir na evropskom nivou vezan za automatski upravljana vozila kroz Direktivu o osiguranju automobila, dopunjenu Direktivom o odgovornosti za proizvode. Dodaju kako bi se zainteresovanim stranama u sporovima sa učešćem automatizovanih vozila, moralo omogućiti da informacije o takvim vozilima dobijaju direktno od vlasnika, a ne isključivo od proizvođača.

Izvor: ekapija.com


Posted on Friday, November 01, 2019 (Archive on Friday, December 13, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Vagabundo travel
Adriatic

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Adriatic

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement