Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.348.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Koja su najveća osiguravajuća društva u jugoistočnoj Evropi? Minimize
Koja su najveća osiguravajuća društva u jugoistočnoj Evropi?

Zavarovalnica Triglav najveći je osiguravatelj u regiji jugoistočne Evrope, a najbolje rangirano društvo iz BiH na 51. mjestu je Adriatic osiguranje iz Sarajeva, pokazuje istraživanje SEE TOP 100 portala Seenews za 2018. godinu.

Među deset najvećih osiguravatelja, čak četiri su slovenačka, i po jedno društvo iz Srbije i Hrvatske. Zavarovalnica Triglav, Zavarovalnica Sava i hrvatsko Croatia osiguranje zadržali su vodeće tri pozicije, koje su držali i 2017. Oni su na listi ispred rumskog City Insurance SA koji je na četvrtom mjestu i još jednog slovenačkog društva, Vzajemna Zdravstvena Zavarovalnica d.v.z., na petom mjestu.

Zavarovalnica Triglav ubjedljivo je najveći osiguravatlj sa bruto premijom u prošloj godini od 660,2 mil EUR, a Zavarovalnica Sava sa 392,3 mil EUR, i Croatia osiguranje sa 376,5 mil EUR značajno zaostaju.

Na devetom mjestu uvrstilo se Dunav osiguranje iz Srbije, koje je u odnosu na 2017. poboljšalo plasman za jedno mjesto. Njegova premija iznosila je u 2018. godini 233,9 mil EUR.

Najbolje rangirano društvo iz BiH je Adriatic osiguranje iz Sarajeva, a zahvaljujući rastu premije od 31,75% na 33,7 mil EUR, ostvarilo je značajan napredak na ljestvici te se sa 65. probilo na 51. mjesto.

 
Uniqa osiguranje iz Sarajeva je na ovoj listi 57. (pad za dva mjesta), a Sarajevo-osiguranje je 59. (pad za jednu poziciju).

Minimalni prag za ulazak na listu bio je 12,5 mil EUR, a nisu ga uspjela preći osiguranja s Kosova i Moldavije.
Prvih 100 osiguravatelja zemalja jugoistočne Europe pohvalilo se s kombiniraniom bruto zaračunatom premijom od 8,1 mlrd EUR u 2018. godini, premašivši prethodni maksimum od 7,5 mlrd EUR koje su članice postavile u prošlogodišnjem izdanju rang-liste.

Bosna i Hercegovina i Sjeverna Makedonija su imale najveći broj novih sudionika u ovogodišnjem rangiranju - po dva. Rang lista također ima po jednog novog sudionika iz Bugarske, Hrvatske i Rumunije.

Između ostalog, novoplasirani novi učesnik iz Bosne i Hercegovine Central osiguranje iz Sarajeva, zauzelo je 74. mjesto sa oštrim rastom od 44,19%.

Izvor: ekapija.com


Posted on Wednesday, October 23, 2019 (Archive on Wednesday, December 04, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Ronilački klub Bosna
Ronilački klub Bosna

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement