Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 8.870.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Za fit tijelo: Sedam trikova koji će vam pomoći da izvučete najveću korist iz hodanja Minimize
Za fit tijelo: Sedam trikova koji će vam pomoći da izvučete najveću korist iz hodanja

Učinci vježbanja ne završavaju u onom trenutku kada je i aktivnost gotova. Oni traju još satima i poboljšavaju sposobnost našeg tijela da kontrolira razinu šećera u krvi, što je samo jedna od prednosti.

Redovita tjelovježba nam pomaže i izgubiti na težini, a jedan od oblika vježbanja koji ima cijeli niz koristi, uz gubitak kilaže, je hodanje.

Ako dok hodate primijenite nekoliko trikova koje vam donosimo u nastavku, od njega ćete imati još više koristi.

Pročitajte kako izvući najveću korist iz svakog koraka kojeg napravite:

1. Budite uspravni

Neka vaše uši i ramena budu u ravnini s vašim kukovima kako biste aktivirali core. Uspravno stajanje ima i druge prednosti - zahvaljujući njemu izgledate mlađe i mršavije, a čak vam može pomoći da se osjećate energičnije.

2. Opustite šake

Umjesto da stisnete šake, čime trošite energiju koju možete utrošiti na dodatno hodanje, opustite ih.

3. Neka vam korak bude kratak

Duži koraci mogu povećati rizik od ozljede zglobova. Tijekom hodanja potrdudite se da vam broj koraka u minuti bude što veći.

4. Uvodite promjene

Izvođenje aktivnosti na isti način iz dana u dan može postati dosadno, a i vaše tijelo se može naviknuti na rutinu što će dovesti do toga da ne mora naporno raditi da bi dovršilo vježbu. Posljedica navikavanja bit će i sagorijevanje manjeg broja kalorija.

Da biste to spriječili važno je mijenjati rutinu kako vaši rezultati ne bi stagnirali. Za bolji učinak mijenjajte rutu kojom hodate, brzinu i dužinu hoda, razinu nagiba. Što više varirate, rezultati će biti bolji.

5. Uključite intervale

Iako vam intervalni trening možda zvuči komplicirano, on je daleko od toga. Tijekom hodanja dovoljno je promijeniti brzinu kojom se krećete. Primjerice, ako se odlučili pješačiti 30 minuta, hodajte pet minuta umjerenim tempom, nakon čega jednu minutu hodajte najbže što možete, a zatim se opet vratite na umjereni tempo i ponavljajte ovo do kraja šetnje.

6. Uputite se u brda

Hodanjem uzbrdo možete značajno povećati potrošnju kalorija, a što je veći nagib, to će biti i veći izazov za vaše mišiće. Vikendom se zato uputite u neko brdo ili planinu u vašoj blizini. Osim što ćete uživati u prirodi i društvu, brže ćete vidjeti rezultate vašeg rada. Hodanje uzbrdo ne samo da će vam pomoći u gubitku težine, nego i u toniranju i učvršćivanju vaše stražnjice i mišića corea.

Naravno, ako imate problema s leđima i koljenima, ovakvo hodanje možda nije prikladno za vas pa se obavezno posavjetujte s vašim liječnikom.

7. Utrkujte se sami sa sobom

Bez obzira koliko je spor ili brz vaš trenutni ritam hodanja, uvjek možete raditi na povećanju brzine kojom se krećete u šetnji. Što je veća brzina više ćete kalorija sagorijevati. Ako niste sigurni kako povećati brzinu pokušajte svojim uobičajenim tempom prošetati kilometar i pol i zapamtite vrijeme. Idući put kada krenete u šetnju pokušajte se kretati malo brže i prijeći istu rutu za 30 sekundi brže.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr


Posted on Saturday, October 19, 2019 (Archive on Saturday, November 30, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Ronilački klub Bosna
Ronilački klub Bosna

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement