Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.300.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Važnije od kilograma: Četiri brojke koje otkrivaju trebate li smršavjeti Minimize
Važnije od kilograma: Četiri brojke koje otkrivaju trebate li smršavjeti

Mislite da su kilogrami najvažnija brojka prema kojoj određujemo jesmo li zdravi i fit? Ne dajte da vas brojka koju pokazuje vaga obeshrabri jer zapravo postoje 4 brojke važnije od kilograma kada govorimo o zdravlju.

Iduće četiri brojke otkrit će vam jeste li u formi, trebate li smršavjeti, a mogu vam i pomoći kod mršavljenja. Zato prestanite stalno provjeravati koliko imate kilograma, već pažnju usmjerite na ove stvari:

1. Opseg struka

Ako vam se najviše masnog tkiva skuplja na području trbuha, pod većim ste rizikom od srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2. Opseg struka izračunajte tako da ga metrom obujmite točno iznad kosti kuka, odnosno negdje na visini pupka. Kod žena opseg struka ne bi smio biti veći od 90 centimetara.

2. Broj otkucaja srca u mirovanju
Stavite dva prsta na puls, na zglobu ili vratu i izbrojite koliko vam puta srce otkuca u jednoj minuti. Brojka bi trebala iznositi između 60 i 100 otkucaja. Niža brojka generalno ukazuje na bolje fizičko zdravlje, dok viša brojka alarmira na nedovoljno fizičke aktivnosti jer srce tada mora raditi napornije.

3. Postotak potkožnog masnog tkiva

Za razliku od indeksa tjelesne mase, postotak potkožnog masnog tkiva otkriva količinu viška masnog tkiva odvojenu od mišićne mase. Zdrav postotak potkožnog tkiva kod žena iznosi 20 do 32 posto.

Ovaj postotak izračunava se pomoću bioelektrične impendancije, metode u kojoj se putem metalnih elektroda šalje slab električni signal kroz tijelo dok osoba stoji na platformi za izračunavanje.

Mjerenje se temelji na principu da mišićno tkivo sadrži veliki udio vode te stoga služi kao električni vodič, dok masno tkivo sadrži mali udio vode te stoga djeluje kao otpornik protoku električnog signala. Taj otpor ili ''impedancija'' uspoređuje se sa spolom, visinom i dobi te se koristi za izračunavanje količine masnog tkiva i očitanje sastava tijela. Što je količina masnog tkiva veća, to je viša vrijednost impedancije.

4. Bazalni metabolički ritam

Bazalni metabolički ritam u obzir uzima vašu visinu, težinu, spol i razinu tjelesne aktivnosti kako bi izračunao prosječan broj kalorija koje sagorite dok odmarate. Ova brojka može vam pomoći i da odredite koliko kalorija manje morate unositi svaki dan kako biste izgubili željenu tjelesnu težinu, odnosno smršavjeli.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr


Posted on Saturday, October 05, 2019 (Archive on Saturday, November 16, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Ronilački klub Bosna
Vagabundo travel

Adriatic
Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement