Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.300.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Bevanda: Poboljšati koordinaciju monetarnih i fiskalnih vlasti Minimize
Bevanda: Poboljšati koordinaciju monetarnih i fiskalnih vlasti

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda otvorio je u Sarajevu Međunarodnu konferenciju Europskog foruma osiguravatelja depozita i Agencije za osiguranje depozita BiH.

U uvodnim obraćanjima Bevande te direktor Agencije za osiguranje depozita BiH Krešimira Šoljića i predsjednik Europskog foruma osiguravatelja depozita Thierrya Dissauxa naglašen je značaj usuglašavanja propisa s pravnom tečevinom EU.  

Glavna tema Konferencije bila je “Osiguranje depozita u Europi – preslikavanje mape”, a ovaj događaj bio je i prilika da se obilježi 20. godišnjica rada Agencije za osiguranje depozita.

Bevanda je naglasio da je iskustvo pokazalo kako je nužno mijenjati zakonske propise, ali i poboljšati koordinaciju monetarnih i fiskalnih vlasti.

- Velika finansijska kriza koja je iza nas je pokazala da su male i otvorene ekonomije poput ove u Bosni i Hercegovini vrlo osjetljive na vanjske šokove te da nemaju razvijene instrumente za obranu od tih šokova - naglasio je Bevanda.

Dodao je kako je nužno osigurati da finansijski sektor bude pod kontrolom, ispravno reguliran, te da se ojačaju institucije kako bi se mogle nositi s krizama.

- U tom pravcu je u Bosni i Hercegovini uvedena nova bankarska regulativa zasnovana na Bazelu III i Europskim direktivama. Regulativa je usmjerena ka usuglašavanju sa zakonodavstvom Europske unije s ciljem modernizacije bankarskog sektora, kapitalnog jačanja banaka i povećanja otpornosti sektora - istaknuo je Bevanda.    

Na kraju svog obraćanja poželio je ostvarivanje zacrtanih strateških ciljeva sa željom da ova konferencija pomogne u razmjeni iskustava, unapređenju stabilnosti bankarskog sektora te ponudi odgovore na brojne izazove s kojim se susreću sudionici na finansijskom tržištu u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Ministarstva finansija BiH.  

Izvor: vijesti.ba


Posted on Tuesday, October 01, 2019 (Archive on Tuesday, November 12, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Ronilački klub Bosna
Vagabundo travel

Adriatic
Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement