Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.300.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Nove prometne kazne u Hrvatskoj su visoke, ali jedna europska zemlja ipak je rigoroznija Minimize
Nove prometne kazne u Hrvatskoj su visoke, ali jedna europska zemlja ipak je rigoroznija

Kad se usporede kazne za pojedine prekršaje u odabranim europskim zemljama, iznenađuje da Nijemci tako malo ‘vrednuju’ prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu - do 200 eura, što se čini mizernim u usporedbi s naših do 2684 eura ili austrijskih do 2180 eura.

 

Rekorder primjene novog zakona, barem do zaključenja ovog broja, 39-godišnjak je koji je neregistriranim quadom, bez zaštitne kacige, pod utjecajem alkohola i vozeći neprilagođenom brzinom sletio s kolnika u Ulici Marka Marulića u Vukovaru na travnatu površinu te se vozilom zabio u stablo, pri čemu se i teže ozlijedio. Zbog svega toga izrečena mu je ukupna novčana kazna od 30.000 kuna.

Primjer drugi primjene novog zakona našli smo u Reci u Koprivničko-križevačkoj županiji gdje je 33-godišnjak zatečen da upravlja neregistriranim automobilom pod utjecajem alkohola (1,61 promila) i bez vozačke dozvole (koja mu je prije oduzeta) te je za taj “pothvat” dobio čestitku u vidu 27.700 kuna novčane kazne i još dodatnih devet mjeseci zabrane upravljanja vozilom. Primjer treći zabilježen je u Koprivnici, gdje je 50-godišnji vozač uhvaćen kako upravlja vozilom s 2,69 promila alkohola u krvi, i to bez vozačke dozvole koja mu je već bila oduzeta. Kažnjen je novčanom kaznom od 24.000 kuna i još 24 mjeseca oduzimanja vozačke, što će na snagu stupiti tek kada mu istekne prije izrečena zabrana.

Prometne kazne | Autor :

Primjera, nažalost, ima još i premda bi se iz njih moglo zaključiti da mnogi nisu ozbiljno shvatili nove kazne koje su na snagu stupile početkom kolovoza, policija je njima, bez ikakve sumnje, jasno poručila da gledanja kroz prste za prijestupnike, pogotovo one teške, u prometu ne može biti.

O novim se kaznama, dakle, sve već zna, no koliko su one zapravo teške? Odgovor na to pitanje pokušali smo pronaći uspoređujući naše nove propise s onima nekih nama susjednih i drugih europskih zemalja, počevši od Slovenije, Mađarske i Srbije, pa do Italije, Austrije i Njemačke.

Za početak, ponovimo koliko su narasle neke od najčešćih kazni u prometu u Hrvatskoj. Dakle, vožnja pod utjecajem alkohola, koja se prije kažnjavala od u rasponu od 1000 pa do 15.000 kuna, ovisno o izmjerenim promilima, danas će prekršitelja stajati od 3000 do 20.000 kuna. Prekoračenje brzine u naselju plaćalo se od 2000 do 15.000 kuna, a danas se te svote kreću od 3000 do 20.000 kuna. Prolazak kroz crveno svjetlo nekad se plaćao od 3000 do 5000 kuna, a sada taj iznos skače i do 20.000, a nekorištenje sigurnosnog pojasa “poskupilo” je s 500 na 1000 kuna. Isti se iznosi odnose i na jedan od najčešćih prekršaja, korištenje mobilnog telefona bez hand free uređaja: nekad 500, a danas 1000 kuna.

Na koncu, podsjetimo da policija sada može i privremeno oduzeti vozilo, a odluku o postupanju s njim, kao i odluku o prekršaju, dalje donosi sud, i to u roku od 15 dana. Policija vozilo može oduzeti za teške prekršaje, odnosno ako je vozač dvaput kažnjen za vožnju u suprotnom smjeru na autocesti, za vožnju u naselju 50 km/h iznad ograničenja, prolazak kroz crveno svjetlo punom brzinom, odbijanje alkotestiranja, vožnju s više od 1,5 promila alkohola ili pod utjecajem droga i lijekova, vožnju bez valjane vozačke dozvole, odbijanje uzimanja krvi ili krvi i urina, vožnju unatoč ukinutoj i oduzetoj vozačkoj dozvoli...

Izvor: vecernji.hr

Posted on Friday, September 27, 2019 (Archive on Friday, November 08, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Ronilački klub Bosna
Ronilački klub Bosna

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement