Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.300.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Challenger banke mogle bi potaknuti rast na tržištu putnog osiguranja Minimize
Challenger banke mogle bi potaknuti rast na tržištu putnog osiguranja

Podaci iz ankete korisnika osiguranja u Velikoj Britaniji za 2018. godinu pokazuju da 11,9% pojedinaca ostvaruje putno osiguranje preko svojeg bankovnog računa, naglašavajući da je bankarski kanal već dobro uspostavljen. Taj bi udio ipak mogao dodatno rasti s novim challenger bankama koje pokušavaju doprijeti do mlađe demografske kategorije, kaže GlobalData, vodeća tvrtka za podatke i analitiku.

Udruženje britanskih putničkih agencija ustanovilo je da u 2017. godini 40% osoba od 18 do 24 godine nije kupovalo putno osiguranje kada je išlo u inozemstvo.

Daniel Pearce, viši analitičar za osiguranje u GlobalData, komentira: „Partnerstva s challenger bankama, čija se baza klijenata obično sastoji od mlađih ljudi, omogućit će osiguravateljima da se suoče s demografskom skupinom koja ne kupuje putničko osiguranje tradicionalnim metodama“.

U 2018. godini, tržište putničkog osiguranja u Velikoj Britaniji zabilježilo je značajan pad bruto obračunatih premija od čak 11% što ih je spustilo na 548,2 milijuna funti.

Pearce dodaje: „Najnovija AXA-ina partnerstva s inovatorima u bankarskoj industriji mogla bi pomoći pokretanju rasta u ovom trenutku kada je tržištu to najpotrebnije, omogućavajući osiguravatelju da dosegne nove klijente, poput Generacije Z“.

AXA Partners nedavno je najavio partnerstvo s vodećom challenger bankom Monzo. Sporazum će rezultirati time da AXA Partners zajamči osiguravajuću policu koja pokriva račune za lijekove, izgubljene dragocjenosti, troškove otkazivanja putovanja i zimske sportove za vlasnike Monzo Plus računa.

Pearce zaključuje: „GlobalData procjenjuje da je AXA bio drugi najveći osiguravatelj na tržištu putničkog osiguranja u Velikoj Britaniji u 2018. godini s 10,7% udjela na tržištu. Partnerstvo s tako značajnim ‘igračem’ na tržištu putnog osiguranja ukazuje na trajni značaj bankarskog kanala u distribuciji polica“.

Izvor: svijetosiguranja.eu


Posted on Wednesday, September 04, 2019 (Archive on Wednesday, October 16, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Adriatic
Plivački klub Željezničar

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement