Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.300.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

NLB na zahtjev Evropske komisije mora prodati osiguravatelja NLB Vita Minimize
NLB na zahtjev Evropske komisije mora prodati osiguravatelja NLB Vita

Nova ljubljanska banka će, na zahtjev Evropske komisije, zbog nepravovremene privatizacije morati prodati životno osiguranje NLB Vita, to se može učiniti neformalno. NLB to ne komentira, piše ljubljansko Delo.

Najveća slovenačka banka, koja je vlasnica polovine NLB Vita, trebala bi prodati osiguravajuće društvo zajedno s KBC osiguranjem, drugim vlasnikom ovog zajedničkog društva. Prodaja NLB Vita trebao bi biti porez koji će banka morati platiti jer vlada Mira Cerara nije uspjela na vrijeme prodati 75% NLB-a, na što se slovenačka država obavezala kad je banka sanirana.

 
U proljeće 2017. Cerarova vlada, neposredno prije završetka prve javne ponude dionica banke putem Londonske i Ljubljanske banke, odlučila je obustaviti prodaju. Izjavila je da cijenu dionicu snižava rizik hrvatskih presuda zbog prenesenih depozita štediša Ljubljanske banke.

Vlada je tada pregovarala o odgodi privatizacije banke u Briselu, koju je zemlja lani prodala u procentu od 65%, a desetinu ove godine. Međutim, zbog kašnjenja, Evropska komisija očito zahtijeva prodaju NLB Vita.
Prošle je godine društvo NLB Vita ostvarilo 8,3 mil EUR neto dobiti i 76,9 mil EUR bruto premije, što je 9% više u odnosu na prošlu godinu. Od toga, 73,1 mil EUR bilo je od premija životnog osiguranja.
 
Krajem prošle godine imalo je tržišni udio od 14,6% u klasičnom životnom osiguranju.

- Obaveza o prodaji NLB Vite i dalje je na snazi. Daljnje korake ili aktivnosti na ispunjenju ove obaveze ne komentiramo - priopćila je NLB.

Izvor: ekapija.com


Posted on Tuesday, August 27, 2019 (Archive on Tuesday, October 08, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement