Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.300.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Allianz s 13 posto većom neto dobiti u drugom kvartalu Minimize
Allianz s 13 posto većom neto dobiti u drugom kvartalu

Njemački osiguravateljski div Allianz u drugom je tromjesečju 2019. godine ostvario neto dobit od 2,1 milijarde eura, što je za 13,1 posto više u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, pokazuje u petak njegovo financijsko izvješće.

Operativna dobit u istom je razdoblju porasla za 5,4 posto, na 3,2 milijarde eura. Ukupni prihodi uvećani su za 6,1 posto, na 33,2 milijarde eura.

Rast dobiti najvećim se dijelom pripisuje jednokratnom profitu ostvarenom u američkom ogranku za poslovanje sa životnim i zdravstvenim osiguranjem. U drugom tromjesečju prošle godine dobit je bila pogođena negativnim efektom povezanim s prodajom poslovanja sa životnim osiguranjima u Tajvanu.
Izvršni direktor Oliver Baete izrazio je zadovoljstvo dobrim poslovnim rezultatima te su u kompaniji potvrđene zacrtane projekcije za poslovnu 2019. godinu.

"Naši rezultati poslovanja za prvo polugodište 2019. godine potvrđuju da je Allianz na putu da ostvari zacrtane rezultate za cijelu godinu".

Taj njemački osiguravatelj i upravitelj imovinom potvrdio je tako procjenu za 2019. godinu o zacrtanoj operativnoj dobiti u rasponu od 11 do 12 milijardi eura, nakon što je u prvom polugodištu ove godine ostvarena u ukupnom iznosu od 6,1 milijardi eura.

Izvor: seebiz.eu


Posted on Thursday, August 15, 2019 (Archive on Thursday, September 26, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Adriatic
Plivački klub Željezničar

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement