Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.348.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Ovaj kriminal je lani u svijetu uzrokovao štetu od 500 milijardi €: Stanje u RH jako loše Minimize
Ovaj kriminal je lani u svijetu uzrokovao štetu od 500 milijardi €: Stanje u RH jako loše

Procjenjuje se da su u svijetu prijetnje kibernetičkoj sigurnosti u 2018. prouzročile više od 500 milijardi eura štete, dok je stanje u Hrvatskoj u tom pogledu loše te je potrebno više u nju investirati na svim razinama, poručili su hrvatski IT stručnjaci iz Izraela s međunarodnog "Cyber Weeka" posvećenog kibernetičkoj sigurnosti.

Poruke hrvatskih IT-jevaca sa "Cyber Weeka" prenijela je Hrvatska gospodarska komora (HGK), u čijoj je organizaciji šest hrvatskih IT tvrtki-članica Grupacije za informacijsku sigurnost HGK sudjelovale u Tel Avivu na tom jednom od najvažnijih međunarodnih susreta o kibernetičkoj sigurnosti u svijetu.

Ove je godine to događanje, od 23. do 27. lipnja, okupilo više od osam tisuća sudionika iz 80 zemalja, među kojima i iz Hrvatske tvrtke Business Computer Sytemsa iz Bjelovara te Badurini, King ICT, Ostendo Consulting, Alfatec Group i Telecron iz Zagreba.

Sve te tvrtke se uz ostalo bave i rješenjima za kibernetičku sigurnost, pa tako primjerice Business Computer Sytems izvozi svoja rješenja u Švicarsku i SAD, prvenstveno u području programskih rješenja u oblaku (cloud computing), a surađuju i sa desetak izraelskih tvrtki, planirajući i jačanje suradnje s postojećim te pronalazak novih partnera i kroz posjet Cyber Weeku.

Na razini države potrebna ključna osoba za informacijsku sigurnost

- U Hrvatskoj je stanje kibernetičke sigurnosti vrlo loše, još uvijek nije razvijena svijest da je krađa podataka jednako vrijedna kao i primjerice krađa auta. Na stranu banke i ostale institucije koje su vrlo regulirane, no ostale tvrtke dosta kalkuliraju oko investicija u kibernetičku sigurnost, a bez nje ne mogu niti biti na tržištu - ocijenio je direktor Business Computer Sytemsa Goran Ježić.

Predsjednica HGK-ove Grupacije za informacijsku sigurnost i direktorica tvrtke Ostendo Consulting Biljana Cerin iz Izraela je pak poručila da se informacijska sigurnost u svijetu doživljava iznimno ozbiljno, jer su danas informacije ključni poslovni resurs.

- Svako narušavanje sigurnosti informacija može donijeti ogromnu poslovnu i reputacijsku štetu organizacijama, no, na žalost, svjedoci smo svakodnevnih incidenata informacijske sigurnosti, gubitka osjetljivih informacija, narušavanja njihove povjerljivosti i dostupnosti, kao i brojnih povreda osobnih podataka. Organizacijske i tehničke mjere zaštite informacija i informacijskih sustava još uvijek se ne primjenjuju primjereno razini izloženosti rizicima, a u svjetlu najnovijih izvora napada i prijetnji, možemo reći da smo još uvijek korak iza zlonamjernih napadača - smatra Cerin, koja je sudjelovala u sklopu "Cyber Weeka" i na okruglom stolu o identifikaciji rizika u kritičnim nacionalnim infrastrukturama.

Stoga i smatra da je na razini države potrebno odrediti ključnu osobu za upravljanje informacijskom sigurnošću, jer kaže da se bez toga ne može govoriti o sustavnom upravljanju informacijskom sigurnošću u zemlji te da se Hrvatska upravo u tom dijelu može ugledati na Izrael.

Na "Cyber Weeku" istaknut je i brzi rast digitalne ekonomije u svijetu, i do sedam puta brži od ostatka gospodarstva, uz procjenu da će ta ekonomija do 2020. otvoriti oko četiri milijuna radnih mjesta, a sve se temelji na internetu koji je korijena izmijenio poslovanje i postao okosnica funkcioniranja banaka, škola, vlada i mnogo toga drugog diljem svijeta.

To istodobno prati i povećanje prijetnji kibernetičkoj sigurnosti, koja stoga iz godine u godinu okuplja sve više stručnjaka za tu sigurnost, kao i vođe ICT industrije, startupove, investitore, akademike te diplomate i vladine dužnosnike na "Cyber Weeku", kojeg organiziraju Interdisciplinarni centar za kibernetička istraživanja Blavatnik (ICRC), Radionica za znanost, tehnologiju i sigurnost Yuval Ne'eman, Sveučilište u Tel Avivu, Izraelska nacionalna kibernetička direkcija pod Uredom premijera i Ministarstvo vanjskih poslova Izraela.

Izvor: jutarnji.hr


Posted on Thursday, July 04, 2019 (Archive on Thursday, August 15, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Ronilački klub Bosna
Ronilački klub Bosna

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement