Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.348.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Zilha Ademaj imenovana za zamjenicu direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja FBiH Minimize
Zilha Ademaj imenovana za zamjenicu direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja FBiH

Bivša ministrica zdravstva Kantona Sarajevo i aktuelna vršiteljica dužnosti direktorice Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Zilha Ademaj na sjednici Vlade Federacije BiH imenovana je za zamjenicu direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH.

"S jedne pozicije na drugu poziciju", riječi su kojima se na najbolji način može opisati karijerna putanja političara u Bosni i Hercegovini. Tome u prilog ide i današnja odluka Vlade Federacije BiH kojom je Zilha Ademaj imenovana za zamjenicu direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH.

Ademaj je u prošlom mandatu obnašala funkciju ministrice zdravstva Kantona Sarajevo, a odmah nakon imenovanja novog saziva Vlade KS i odlaska s ministarske pozicije, izabrana je za zamjenicu direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH. Kada je u martu 2018. godine njeno imenovanje došlo na dnevni red Vlade FBiH, premijer Fadil Novalić prekinuo je sjednicu kako bi spriječio njen izbor.

Ministri iz reda SDA zajedno s Novalićem na toj sjednici zauzeli su stav da ne vide smisao u tome da Vlada FBiH u tehničkom mandatu imenuje Ademaj na poziciju zamjenice direktora s obzirom na to da nije riječ o imenovanju koje ne može biti prolongirano.

Posebno spornim smatrali su činjenicu da će Ademaj, ukoliko bude izabrana za zamjenicu direktorice ZZO FBiH, usred četverogodišnjeg mandata po sili zakona biti penzionisana.

Nakon propalog pokušaja imenovanja Zilha Ademaj nije dugo čekala da bi bila izabrana na novu funkciju. Vlada KS je već u aprilu donijela odluku o smjeni direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) KS Samira Turkovića (SDA), kao i odluku o imenovanju Zilhe Ademaj za vršiteljicu dužnosti direktora ZZO KS.

Ademaj će u narednih sedam dana morati podnijeti ostavku na poziciju vršiteljice dužnosti direktorice ZZO KS jer bi se u suprotnom slučaju našla u sukobu sa zakonom.

Ministri iz reda SDA u Vladi FBiH u međuvremenu su promijenili mišljenje te odlučili podržati izbor Zilhe Ademaj u Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH. Za njeno imenovanja glasali su i ministri SDA i ministri HDZ-a BiH, kao i ministri iz reda SBB-a čiji je Ademaj član.

Da su političke stranke, koje će činiti vlast u FBiH i u narednom periodu, postigle dogovor da više ne vrše političke blokade kada je riječ o imenovanju direktora, pokazuje i činjenica da će na današnjoj sjednici napokon biti imenovani i direktori Agencije za državnu službu FBiH, Federalne uprave za inspekcijske poslove, Federalnog zavoda za statistiku i Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH, a za šta se odavno zalagala SDA.

Izvor: klix.ba


Posted on Wednesday, July 03, 2019 (Archive on Wednesday, August 14, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Vagabundo travel
Adriatic

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Adriatic

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement