Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.348.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

RMOD – isplata viška korisnicima mirovina iz III. stupa i početak ugovaranja mirovina iz II. stupa po novim uvjetima Minimize
RMOD – isplata viška korisnicima mirovina iz III. stupa i početak ugovaranja mirovina iz II. stupa po novim uvjetima

Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo d.d. (RMOD) danas će isplatiti višak sredstava iz ulaganja imovine za pokriće tehničkih pričuva dobrovoljnog mirovinskog osiguranja, ostvarenog u 2018. godini.

Mogućnost isplate viška regulirana je Zakonom o mirovinskim osiguravajućim društvima (NN 22/14, 29/18 i 115/18), u skladu s kojim je imenovani ovlašteni aktuar RMOD-a napravio izračun ukupno ostvarenog viška za sve aktivne ugovore u 2018. godini.

Uprava RMOD-a donijela je odluku o isplati dijela viška korisnicima mirovina iz dobrovoljnog mirovinskog osiguranja (III. stup) razmjerno iznosu ugovorene mirovine, trajanju isplate, obliku mirovine i potrebnom iznosu tehničke pričuve za svaki pojedini ugovor o mirovini.

Korisnicima mirovina iz dobrovoljnog mirovinskog osiguranja RMOD-a, koji su imali isplatu cijele 2018. godine, bit će isplaćeno najviše do 1,5 mjesečne mirovine na ime viška. Korisnicima koji su primali mirovinu samo dio godine bit će isplaćen razmjeran iznos.

U RMOD je od 04. lipnja do sada, od strane Središnjeg registra osiguranika (Regos) upućeno 80 novih izvještaja o izboru mirovinskog osiguravajućeg društva (R-POD obrazaca) temeljem kojih je moguće ugovoriti mirovinu iz II. stupa za sve korisnike mirovina koji su iskoristili pravo na izbor povoljnije mirovine u sustavu obveznog mirovinskog osiguranja, u skladu s izmjenama propisa iz mirovinskog osiguranja. Budući da se radi o korisnicima mirovina koji su pravo na mirovinu ostvarili od 01.01.2019. godine iste kontaktiramo odmah po primitku izvještaja (R-POD obrasca) kako bi što prije započeli koristiti mirovinu iz II. stupa. Prilikom prve isplate bit će im isplaćeni svi zaostaci mirovina od dana umirovljenja kao i djelomična jednokratna isplata od 15% uplaćenih sredstava iz obveznih mirovinskih fondova, ako takvu isplatu zatraže i ako za istu ispunjavaju zakonski uvjet.

Izvor: svijetosiguranja.eu


Posted on Thursday, June 27, 2019 (Archive on Thursday, August 08, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Ronilački klub Bosna
Vagabundo travel

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement