Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.348.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

EU stvara panevropske penzije - Novi oblik štednje za starost Minimize
EU stvara panevropske penzije - Novi oblik štednje za starost

Evropska unija krenula je u stvaranje panevropskih penzija, novog oblika štednje za starost koji bi se primenjivao na celom području EU prema istim uslovima, pišu hrvatski mediji.

Uvodenje panevropskog penzijskog modela potrajaće oko dve godine, a njegovo funkcionisanje nadziraće EIOP, panevropski regulator za osiguranje i penzijsko osiguranje.
 
Nacrt uredbe kojom se uvodi panevropska penzija još jednom treba da dobije zeleno svetlo Evropskog saveta i parlamenta, pa će početi da se primenjuje godinu dana po objavljivanju u Službenom glasilu.
 
Evropska komisija tvrdi da samo 27% Evropljana starosti od 25 do 59 godina dodatno štedi za starost, što predstavlja veliki problem kada odu u penziju.
 
Hrvatska je prema visini penzija u odnosu na plate od 39% druga najlošije plasirana članica EU posle Irske, gde su obavezni doprinosi za penziju niski, što se u starosti preliva i na penzije, koje iznose svega 35% plate.
 
Penzija porosečnog evropskog penzionera starosti od 65 do 74 godine iznosi 58% plate koju zarađuju radnici između 50 i 59 godina.
 
Ako kao pedesetogodišnjaci zaraduju 2.000 EUR mesečno, kao 70-godišnjacima penzija je 1.160 EUR, navodi Evropska komisija o studiji koja objašnjava razloge za formiranje panevropskih penzijskih fondova.
 
Radniku u Hrvatskoj kome je u 50-im godinama plata bila 6.000 kuna penzija će biti 2.340 kuna.
 
Posle bogatog Luksemburga gde su penzije samo 12% manje od plata, po visini penzija prednjače Italija (69%), Francuska (68%) i Mađarska (67%).
 
Austrijske, poljske i slovačke penzije iznose 62% plate, Češke su na polovini radničkih primanja, u Sloveniji su 47%, a u Nemačkoj 46%.
 

Panevropske penzije bi trebalo da dopunjavaju postojeći penzijski sistem.

Izvor: ekapija.com


Posted on Tuesday, June 25, 2019 (Archive on Tuesday, August 06, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement