Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.348.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Vlahović nakon 25 godina odlazi s čela Adris grupe! Minimize
Vlahović nakon 25 godina odlazi s čela Adris grupe!

Ante Vlahović: Nova znanja i težnja prema izvrsnosti pretpostavke su konkurentnosti bez koje nema održivosti u globaliziranom svijetu. Dugoročnom rastu i održivosti tvrtke podredili smo sve!

 

Prvi čovjek rovinjske Adris grupe, Ante Vlahović, nakon 25 godina vođenja kompanije s mjesta predsjednika uprave seli se na čelo Nadzornog odbora. Kao najveći pojedinačni dioničar i čelnik NO-a i dalje će usmjeravati tvrtku, ali od početka 2020. godine više neće biti u svakodnevnom operativnom poslovanju. Tko će naslijediti Vlahovića znat će se uskoro, kažu u kompaniji.

U Nadzorni odbor kompanije ulazi i Vitomir Palinec, direktor financija Adris grupe, čiji mandat počinje zaključenjem Glavne skupštine na kojoj je izabran. Damir Vanđelić, donedavni čelni čovjek Croatia osiguranja, nedavno je ušao u upravu Adris grupe, a u kompaniji su ostavili prostora za još neke kadrovske promjene do kraja godine.

Novi ciklus ulaganja

‘Adris je Adris’, komentirao je Vlahović kada ga je Večernji list krajem 2018. izabrao za gospodarstvenika godine želeći istaknuti da su kompaniju vodili po kriteriju izvrsnosti i postavljajući visoke ciljeve. Pred dioničarima okupljenima na Glavnoj skupštini u utorak poručio je da Adris bolje koristi svoje resurse i uspješnije upravlja poslovnim procesima.

– Adris ima prepoznatljivu korporativnu kulturu. Naši korijeni sežu u daleku 1872. godinu. Od prijašnjih generacija naslijedili smo privrženost tvrtki i radišnost svojih zaposlenika. Osvijestili smo potrebu i stvorili naviku otvorenosti novim znanjima. Nova znanja i težnja prema izvrsnosti pretpostavke su konkurentnosti bez koje nema održivosti u globaliziranom svijetu. Dugoročnom rastu i održivosti tvrtke podredili smo sve! Pobjeđujemo jer imamo strast za pobjeđivanjem. I dok je budemo imali, vjerujte mi, pobjeđivat ćemo – zaključio je Vlahović pa najavio dobru dividendu za dioničare i novi ciklus ulaganja.

Za dividendu će Adris grupa izdvojiti 298,5 milijuna kuna pa će tako svaki dioničar dobiti po 18,2 kune po dionici, i to 19. srpnja ove godine. Novi investicijski ciklus uključuje tri milijarde kuna ulaganja do 2023. godine, pri čemu će glavnina investicija, vrijednih 2,2 milijarde kuna, biti plasirana u turizam, odnosno u daljnje podizanje kvalitete usluge turističkog dijela posla. Investicije u zdravu hranu vrijedne su 262 milijuna kuna, a u osiguranje 435 milijuna kuna. Adris danas čine tri rastuća i dugoročno održiva posla koje obilježava jasno definirana poslovna politika i upravljačko znanje. Kompanija je u posljednjih petnaest godina povećala prihode deset puta, dobit trideset puta, a vrijednost kapitala čak pedeset puta. Broj zaposlenih povećao se dvadeset puta, a vrijednost dionica više od sto puta!

Vlahović je na Skupštini podsjetio dioničare svoje tvrtke da je u posljednjih deset godina Adris uložio 8,2 milijarde kuna u stjecanje vlasničkih udjela u zdravoj hrani, turizmu i osiguranju. U turizam je tako plasirano više od četiri milijarde kuna. Tri četvrtine dionica kompanije i danas je u rukama sadašnjih i bivših zaposlenika.

Kraj jedne ere

Adris grupa lani je ostvarila 5,79 mlrd. kuna prihoda, što je povećanje od pet posto. Prihodi od prodaje robe i usluga iznosili su 5,06 milijardi kuna i 16 posto su veći nego 2018. Na domaćemu tržištu ostvareno je 3,55 milijardi kuna prihoda, a na inozemnim tržištima 1,51 milijarda kuna, ili 12% više u usporedbi s prošlogodišnjim. Neto dobit iznosi 446 milijuna kuna, što je rast od 19%.

Vlahović se ponovno osvrnuo na okruženje u kojem živi i posluje pa istaknuo da su “nepovoljne socioekonomske prilike, izraženi antipoduzetnički mentalitet i opće društvene okolnosti koje, prema istraživanjima, pokreću i masovno iseljavanje iz Hrvatske, obilježili proteklu godinu”.

– Adris je, usprkos tomu, ostvario rast svih svojih poslova, poduzeti su strateški pomaci na razini grupe i stvorene pretpostavke za daljnji rast i razvoj potpomognut snažnim investicijskim ciklusom – zaključio je biznismen. Ovo je kraj jedne ere s obzirom na to da je Vlahović kompaniju vodio 25 godina te da se transformirala iz proizvođača duhana u vodećeg hotelijera.

Izvor: vecernji.hr

 

 


Posted on Wednesday, June 19, 2019 (Archive on Wednesday, July 31, 2019)
Posted by azubovicos  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement