Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.348.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Smanjen rast prodaje životnih osiguranja u BiH - Stagnira i nivo premije kod osiguranja imovine Minimize
Smanjen rast prodaje životnih osiguranja u BiH - Stagnira i nivo premije kod osiguranja imovine

Tržište osiguranja u BiH je u prošloj godini zaračunalo ukupnu premiju od 713 mil KM, a na godišnjem nivou ostvaren je premijski rast od 4,36%, izjavio je u četvrtak, 13. juna, generalni sekretar SorS-a i direktor Bosna RE osiguranja Zlatan Filipović.

U okviru 30. Susreta osiguravača i reosiguravača Sarajevo (SorS), odnosno trodnevne konferencije predstavnici osiguravajućih društava iz regije na pres-konferenciji prezentirali su podatke i aktuelnosti na njihovim tržištima osiguranja.

Filipović je dodao da je tržište osiguranja BiH u poređenju sa tržištima u okruženju najmanje poraslo.

– U odnosu na rast BDP, to jeste rast više nego BDP, ali znatno manje u odnosu na onaj od 7,8% koliko smo imali prethodnih godina. Jedan od ključnih razloga zašto je došlo do smanjenja rasta jeste što je životno osiguranje praktički došlo u jednu tešku poziciju i tu se ne ostvaruju dvocifrene stope raste kao što smo imali nekada – kazao je Filipović.

Životna osiguranja su rasla 2,9%, daleko ispod nekadašnjih dvocifrenih stopa. Taj rast je u FBiH bio 4,7%, a u RS je zabilježen pad 6,2%. Na tržištu djeluje 26 društava, 11 u Federaciji BiH i 15 u RS-u.

 

– Zaključak može biti samo da je nebriga o imovini prisutna kod privatnih i državnih institucija, odnosno kod privrednih društava i kod fizičkih osoba i to je dio odgovora zašto stagnira premija u tim vrstama osiguranja – dodao je Filipović.

Damir Zorić, prokurist Euroherc Osiguranja iz Zagreba, je kazao da se na hrvatskom tržištu osiguranja događaju slične stvari kao na slovenačkom.

– Nakon krize koja je poprilično potrajala, mi smo oporavili tržište i prošlu godinu smo imali snažan rast koji je u ukupnom portfelju iznosio oko 10%. Ekonomija cijela se opravlja i rasla je, ali u osiguranju rastemo brže i više – istakao je Zorić.

Prema njegovim riječima, dobra stvar koja se na ovom tržištu događa poslednjih godinu dana, a vjerovatno je potaknuta velikim poplavama i elementarnim nepogodama proteklih godina, odnosi se na činjenicu da je država uz pomoć EU odlučila poljoprivredi subvencinirati osiguranja do 70% premije, tako da je sada prilično dobar rast u tom segmentu.

Izvor: ekapija.com


Posted on Tuesday, June 18, 2019 (Archive on Tuesday, July 30, 2019)
Posted by azubovicos  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Ronilački klub Bosna
Vagabundo travel

Adriatic
Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement