Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.348.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

AO plus osiguranje: što je to? Minimize
AO plus osiguranje: što je to?

„Pred skoro dvije godine imao sam prometnu nesreću u kojoj sam ja zadobio teške tjelesne ozljede, a za nezgodu je kriv osiguranik koji ima obvezno osiguranje kod osiguratelja X. Prijavio sam štetu i poslao svu medicinsku dokumentaciju dokumentaciju koju sam imao. Osiguratelj X, međutim, ne želi platiti odštetu dok se ne dokaže tko je kriv za nesreću, iako je protiv njihovog osiguranika podnesena kaznena prijava i postupak se još vodi. Oni tvrde da sam i ja suodgovoran za nesreću, iako mi je njihov osiguranik oduzeo prednost prolaza. Da ne bih čekao obratio sam se svom osiguratelju kod kojega ja imam obvezno osiguranje od automobilske odgovornosti s dodatkom za nekakvo AO plus osiguranje, koje mi jamči za moju štetu. No, i moj osiguratelj odbija isplatiti odštetu po tom osiguranju, tvrdi da je za odluku prerano...“,J.P. 

 

Naš čitatelj J.P. očito nije dobro informiran o AO plus osiguranju i nije pročitao uvjete za to osiguranje (ako su mu predani?) Da jeste, onda bi znao da AO plus osiguranje bi trebalo biti pokriće šteta koje trpi on sam kao odgovoran vozač i da AO osiguranje (ili osnovno – obvezno osiguranje od automobilske odgovornosti) i AO Plus osiguranje nemaju baš puno zajedničkog: po AO osiguranju oštećeni ima pravo na naknadu potpune štete koju mu je uzrokovao i za koju odgovara drugi vozač ; po AO Plus osiguranju osiguranik je samo onaj vozač koji je isključivo ili djelomično odgovoran za nastalu prometnu nezgodu; po AO osiguranju, dakle, oštećeni ima pravo na naknadu neimovinske štete (strah, fizičke boli, duševne boli za invaliditet - trajni ili privremeni, za naruženje) i imovinske štete koja mu je nastala u nesreći (šteta na vozilu, izgubljena zarada i sl.); po AO plus osiguranju – osiguranik ima pravo na točno određene vidove naknade, primjerice, duševne boli zbog trajnog invaliditeta, fizičke boli ako postoji trajni invaliditet, pri čemu se naknada uvjetuje postojanjem trajnog invaliditeta od najmanje 20 ili 25%; za manje invalidnosti (primjerice, do 5%) nema naknade; za pretrpljeni strah – nema naknade itd. Opseg pokrića ovisi od osiguratelja do osiguratelja, dok je kod obveznog osiguranja obveza osiguratelja ista. Zaključno, može se reći da je osiguratelj kod kojega naš čitatelj sklopio ugovor o AO plus osiguranju prisiljen pričekati konačno utvrđivanje odgovornosti za nesreću ( i štetu). Ako se utvrdi da je drugi vozač isključivo odgovoran za nastanak prometne nesreće, naš čitatelj J.P. neće imati pravo na naknadu štete po AO plus osiguranju, već jedino po obveznom osiguranju drugog odgovornog vozača. Ako se pak utvrdi da je i J.P. suodgovoran za nastanak nezgode – taj dio suodgovornosti pokriven je AO plus osiguranjem i u tom postotku imat će pravo na naknadu štete od svog osiguratelja, za ugovorene vrste štete.

Izvor: osiguranje.hr


Posted on Friday, June 14, 2019 (Archive on Friday, July 26, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Ronilački klub Bosna
Vagabundo travel

Adriatic
Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement