Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.348.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Triglav: Mali dioničari traže veću dividendu Minimize
Triglav: Mali dioničari traže veću dividendu

Zavarovalnica Triglav primila je protuprijedlog dioničara Zavoda VZMD - Sveslovensko združenje malih delničarjev, koji je izmijenjen 17. svibnja 2019. u točku 3. (Nacrt rješenja br. 3.1) dnevnog reda skupštine dioničara Zavarovalnice Triglav.

Protuprijedlogom se predlaže isplata dividende iz dijela akumulirane dobiti u ukupnom iznosu od 63,7 milijuna eura, što iznosi 2,8 eura bruto po dionici, odnosno 0,3 eura više po dionici u odnosu na predloženih 2,5 eura.

Uprava Zavarovalnice Triglav iznijela je svoje protivljenje s protuprijedlogom, a u obrazloženju navode da je pri donošenju prijedloga o isplati dividende fokus bio na srednjoročnoj održivoj ciljnoj adekvatnosti kapitala, kreditnom rejtingu i osiguravanju financijske stabilnosti Grupe Triglav. Smatraju da predloženi protuprijedlog ne uzima u obzir aspekte adekvatnosti kapitala, financijsku stabilnost, kreditni rejting i ciljani rast i razvoj Grupe Triglav, čime se potencijalno izlaže Grupi prekomjernim, čak i regulatornim rizicima.

Također ističu da Prijedlog Uprave i Nadzornog odbora prati obvezu isplate atraktivnih dividendi dioničarima. Prema njihovom prijedlogu, 70% konsolidirane neto dobiti Grupe Triglav za 2018. godinu bit će izdvojeno za isplatu dividende, što je znatno iznad praga od 50% utvrđenog u usvojenoj dividendnoj politici Društva.

 

Izvor: seebiz.eu


Posted on Wednesday, June 05, 2019 (Archive on Wednesday, July 17, 2019)
Posted by azubovicos  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Adriatic
Plivački klub Željezničar

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement