Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.348.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Allianz Research: Oporavak hrvatskog osiguravateljskog tržišta Minimize
Allianz Research: Oporavak hrvatskog osiguravateljskog tržišta

Dok je prosječna premija osiguranja po stanovniku u Hrvatskoj lani iznosila samo 302 eura, u Švicarskoj je bila čak 16 puta veća i dosezala je 4.957 eura per capita, pokazuje nova analiza Allianz Researcha.

Rekorderi po ulaganjima u osiguranja u EU su Danci, u kojoj je prosječna premija osiguranja lani iznosila 4.744 eura. Velike premije osiguranja u EU imaju i Irci, 3.609 eura po stanovniku, zatim Šveđani, 3.450 eura, i Britanci, 3.289 eura. Svjetski rekorder po osiguranjima života i imovine je Hong Kong, u kojem prosječna premija osiguranja iznosi čak 7.180 eura, što je gotovo 24 puta više nego u Hrvatskoj.

Unatoč tome, analitičari Allianz Researcha ističu kako se hrvatsko tržište osiguranja oporavilo od krize i krupnim koracima ide naprijed. Tako su prihodi od premija osiguranja u Hrvatskoj lani porasli devet posto, što je, ističu, najveći rast još od 2007. godine. Pritom su premije životnog osiguranja porasle 6,6 posto, dok je osiguranje imovine i osiguranje od nezgode poraslo čak 10,2 posto. Brži rast tržište osiguranja imovine i od nezgode u Hrvatskoj je ostvarilo sada već davne 2002. godine, pa je taj tržišni segment ponovno dosegao svoj pretkrizni vrhunac iz 2008. godine.

"Hrvatsko je tržište jedno od razvijenijih u Istočnoj Europi: u Hrvatskoj su i gustoća osiguranja (premija po glavni stanovnika od 302 eura) i penetracija osiguranja (premija kao udio BDP-a od 2,4 posto) iznad regionalnog prosjeka, koji iznosi 155 eura i 1,8 posto udjela", ističu u Allianz Researchu.

Pa ipak, prognoze osiguravatelja za našu zemlju nisu previše optimistične. Jedan od razloga tome i razvijenije tržište osiguranja u Hrvatskoj u odnosu na ostale istočnoeuropske zemlje. Naime, u Allianz Researchu očekuju prosječan rast premija osiguranja u Hrvatskoj od 3,4 posto godišnje. No, i takav rast predstavlja, ocjenjuju, izniman napredak u odnosu na proteklo desetljeće, kada je tržište osiguranja godišnje u prosjeku padalo po stopi od 0,2 posto godišnje.

Inače, podaci Allianz Researcha pokazuju da su globalne premije osiguranja u prošloj godini dosegle iznos od gotovo 3,6 bilijuna eura, pri čemu u tu brojku nije uključeno zdravstveno osiguranje. U odnosu na 2017. godinu, nominalan rast premija osiguranja u svijetu iznosio je 3,3 posto. Prošla je godina, upozoravaju u Allianz Researchu, bila treća zaredom, odnosno 12. od posljednjih 15 godina, u kojoj su premije na globalnoj razini zaostajale za gospodarskim rastom.

"Rizika je mnogo, no zaštite od njih sve je manje", ocjenjuje se u istraživanju.

Nešto su bolje lani prošli istočnoeuropski osiguravatelji, u kojima je rast premija iznosio 9,1 posto. Ipak, to je nešto manja stopa rasta nego u 2017. godini, kada su premije osiguranja u regiji porasle 9,3 posto. U Istočnoj Europi, ističe se u studiji, premije osiguranja imovine i osiguranja od nezgoda u 2018. godini su porasle 8,8 posto, što je brži rast nego godinu ranije. S druge strane, u kategoriji životnog osiguranja rast premija u regiji lani je usporio, sa 16 na 9,9 posto, no stopa rasta te vrste osiguranja i dalje je bila velika, zaključuje se u studiji.

 

Izvor: seebiz.eu


Posted on Tuesday, June 04, 2019 (Archive on Tuesday, July 16, 2019)
Posted by azubovicos  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement