Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.300.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

U BiH česte velike štete od poplave, a osiguranje ne raste Minimize
U BiH česte velike štete od poplave, a osiguranje ne raste

U Unsko-sanskom kantonu poplave su posljednjih dana ponovno prouzročile velike gubitke farmerima.

Građani Bosne i Hercegovine nisu promijenili ponašanje nakon katastrofalnih poplava 2014. godine, budući da osiguranje imovine i života unatoč brojnim rizicima ne bilježi značajniji rast, rekli su predstavnici Udruge društava za osiguranje u Federaciji Bosne i Hercegovine (UDO FBiH) u povodu pokretanja kampanje "Ne riskiraj, profitiraj!"

Propala proljetna sjetva
Da ima puno razloga pesizmizam kada je riječ o poplavama, najbolje pokazuje stanje u Unsko-sanskom kantonu (USK). Poplave su ovih dana ponovno prouzročile veliku štetu jer su pod vodom bile velike površine zasijane poljoprivrednim kulturama.  Prema riječima Huseina Selimovića, predsjednika Udruge poljoprivrednika USK-a, štetu tek treba popisati i bit će je vrlo teško sanirati, prenosi Indikator.ba.

Vjerojatno je da je, kao i u cijeloj BiH, vrlo malo usjeva bilo osigurano, iako je, prema riječima Ermina Čengića, glavnog tajnika Udruge osiguravatelja FBiH, nakon poplava 2014. zabilježen blagi rast premija te vrste osiguranja prve godine nakon poplava, a kasnije je uslijedio pad, da bi u posljednje dvije godine, u 2017. i 2018. ponovno zabilježen blagi rast broja osiguranja. Sabina Mujanović, predsjednica Skupštine UDO FBiH i direktorica Vienna osiguranja, rekla je da su ekonomski gubici od poplava u svibnju 2014. bili 4 milijarde KM (oko 16 mlrd. kuna), a procjenjuje se da su osiguranja isplatila od 80 do 100 mil. KM, odnosno 2,5% šteta na imovini koja je bila osigurana.  

Smanjiti izdatke države
Tako je vrijedna imovina u vlasništvu građana i institucija, odnosno kompanija, i dalje neosigurana. Zbog toga će, kako je rečeno, jedna od aktivnosti UDO FBiH biti zagovaranje uvođenja obveznog osiguranja od katastrofalnih rizika, kao što su poplave, potresi, klizanje tla i drugo, što bi u značajnoj mjeri smanjilo izdatke države za štete i pridonijelo razvoju imovinskih osiguranja.

Izvor: poslovni.hr


Posted on Wednesday, May 29, 2019 (Archive on Wednesday, July 10, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Ronilački klub Bosna
Ronilački klub Bosna

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement