Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.348.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Predstavljena kampanja o važnosti osiguranja "Ne riskiraj, profitiraj!" Minimize
Predstavljena kampanja o važnosti osiguranja "Ne riskiraj, profitiraj!"

Udruženje društava za osiguranje u Federaciji BiH (UDO FBiH) pokrenulo je informativno-edukativnu kampanju „Ne riskiraj, profitiraj!“. Kampanja je danas predstavljena u Sarajevu na petu godišnjicu od katastrofalnih poplava, dok nove poplave prijete i fizičkim i pravnim licima u BiH.

 

Sabina Mujanović, predsjednica Skupštine UDO FBiH i direktorica Vienna osiguranja kazala jekako je cilj kampanje podizati svijest o značaju korištenja usluga osiguranja kroz ukazivanje na posljedice različitih rizika kojima smo svi izloženi.

Također, kako je navela cilj je pomoći stanovništvu u pronalasku informacija o rizicima i mogućnosti da budu finansijski zaštićeni od izloženosti riziku, pružiti stanovništvu bolje razumijevanje glavnih karakteristika osiguranja kroz neutralno informisanje, jačati finansijsku pismenost najširih slojeva stanovništvau vezi sa produktima osiguranja.

 

“Vjerujemo da samo adekvatno informisana i finansijski osviještena osoba može imati adekvatno razumijevanje o izloženosti rizicima i zaštiti od njihovih posljedica kroz policu osiguranja. Naša namjera je da kroz ovu kampanju skrenemo pažnju, naročito mlađoj populaciji stanovništva, na važnost razmišljanja o vlastitoj budućnosti u kontekstu zaštite od nepredviđenih događaja na čije posljedice kao pojedinci ne možemo uticati“, rekla je Mujanović.

Odgovarajući na pitanje, da li je osiguranje skupo, rekla je da nije, jer godišnja polica osiguranja, najvrijednije imovine koju građani posjeduju stana ili kuće jednaka je vrijednosti jednog rezervoara goriva, dok je cijena police osiguranja života za period godine dana približna vrijednosti jedne šoljice kafe dnevno.

Ermin Čengić, generalni sekretar UDO FBiH, rekao je kako iza svake police osiguranja je priča o čovjeku koji je potpisao.

 

„Svaki taj papir je priča o njegovoj svijesti da se treba finansijski zaštititi od nesigurnog okruženja u kome živi. Polica osiguranja je svjedočanstvo o namjeri osobe da živi ispunjeni život, bez straha da bi neki nepredviđeni događaj mogao ugroziti njenu ili egzistenciju njene porodice“, kazao je Čengić.

Podcrtao je kako Udruženje želi na ovaj način zainteresirati državne organe za afirmaciju i uređenje djelatnosti osiguranja te njen razvoj i korištenje za društveno korisne ciljeve.

Naveo je kako na ovaj način žele zagovarati donošenje Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju u Federaciji BiH i drugih bitnih zakona za osiguravatelje i osiguranike, kao i zagovarati uvođenje obaveznog osiguranja od katastrofalnih rizika (poplava, zemljotres, klizanje tla...) što bi u značajnoj mjeri smanjilo izdatke države za katastrofalne štete i doprinjelo razvoju imovinskih osiguranja.

„Uloga strukovnog udruženja osiguravatelja je da kroz organizovano informisanje i edukaciju stanovništva približi osiguranje svakom čovjeku, kako bi bolje razumio rizike kojima je izložen i načine kako se može finansijski od njih zaštititi. Krajnji cilj je da najveći mogući broj građana i pravnih lica, kompanija, spozna prednost prenošenja tereta rizika sa sebe na osiguravajuće kompanije“, rekao je Čengić, te podsjetio kako Udruženje koje postoji već 13 godina i okuplja 18 društava za osiguranje i reosiguranje, u narednom periodu posebno će nastojati utjecati na poboljšanje zakonske regulative u oblasti osiguranja, posebno kada je u pitanju usvajanje Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju FBiH. Također, Udruženje očekuje pridruženo članstvo u asocijaciji „Insurance Europe“ čiji su članovi nacionalna udruženja osiguravatelja iz 34 zemlje i predstavljaju firme sa oko 95% ukupnih evropskih prihoda od premije osiguranja i direktno zapošljavaju preko 950.000 ljudi.

Izvor: akta.ba


Posted on Wednesday, May 29, 2019 (Archive on Wednesday, July 10, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Adriatic
Plivački klub Željezničar

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement