Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 8.334.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Znanost potvrdila: Vraćanje omiljenoj seriji dobro je za naše zdravlje Minimize
Znanost potvrdila: Vraćanje omiljenoj seriji dobro je za naše zdravlje

Koliko ste samo puta gledali „Prijatelje“ ili „Seks i grad“, iako vjerojatno već svaku epizodu znate napamet? Sada postoji dokaz da je to itekako dobro.

Iako danas nesumnjivo postoji velik broj dobrih televizijskih serija te možemo birati više nego ikada, kada nam je teško ili se naprosto želimo opustiti, većina nas ipak poseže za onima koje smo već gledali, za onima za koje znamo da nam čine dobro.

No čini se da to nije slučajno te da zapravo postoji psihološki razlog zbog kojeg se volimo uvijek iznova vraćati omiljenim serijama.

Kao što je pojašnjeno u istraživanju koje je provelo Sveučilište u Chicagu, a koje je objavljeno u Journal of Consumer Research, ponovno konzumiranje istog sadržaja, bilo da je riječ o seriji, filmu ili knjizi, ljudima donosi veliko zadovoljstvo.

Kako je pojašnjeno u istraživanju, osobe koje uvijek iznova ponavljaju svoja gotovo hedonistička iskustva time potvrđuju svoje individualno iskustvo i posebno značenje koje ono ima za njih.

 

Bilo da je u pitanju regresivna, progresivna, rekonstruktivna, relacijska ili refleksivna ponovna potraga, to je oblik aktivnog traženja, način traženja nečega iz prošlosti, način da se dosegne vlastito istinsko 'ja', a ne da se vraća u prošlost, rekli su autori Cristel Antonia Russell i Sidney J. Levy.

Drugim riječima, gledanje omiljene serije bezbroj puta čini nas sretnima i utješenima.

Kada više nismo sigurni u to tko smo, kada nam je loš dan na poslu ili u obitelji, kada osjećamo da više nismo povezani sa samim sobom, imamo tendenciju povrataka serijama koje su nas oblikovale u našim mlađim danima.

Samo gledanje televizijskih junaka za koje nam se čini da ih jako dobro poznajemo može donijeti osjećaj topline, povezanosti i smirenosti.

No vrijedi primijetiti i to da da ćemo u odrasloj dobi omiljenu seriju možda doživjeti na sasvim drukčiji način ili da će nam otvoriti pitanja koja nam ranije nisu padala na pamet. Kako god bilo, gledanje omiljene serije dobar je način opuštanja.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr


Posted on Sunday, May 19, 2019 (Archive on Sunday, June 30, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 

 

Ronilački klub Bosna
Vagabundo travel

Adriatic
Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement