Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.348.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Neto dobit Adris grupe 19 milijuna kuna, evo kako su poslovali Maistra, Cromaris i Croatia osiguranje Minimize
Neto dobit Adris grupe 19 milijuna kuna, evo kako su poslovali Maistra, Cromaris i Croatia osiguranje

Adris grupa u prvom tromjesečju ove godine ostvarila je neto dobit od 19 milijuna kuna, što je pet posto više u odnosu na isto razdoblje lani, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke.

Pritom su ukupni prihodi iznosili 1,19 milijardi kuna ili 6,7 posto manje. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje, koji su dosegnuli 989 milijuna kuna, što je dva posto više nego lani. Istodobno, na razini grupe ukupni rashodi smanjeni su za 5,5 posto, na 1,16 milijardi kuna.

Adris grupu čine tri strateške poslovne jedinice - turizam, kojom upravlja Maistra d.d., proizvodnja zdrave hrane, kojom upravlja Cromaris d.d. i osiguranje, kojom upravlja Croatia osiguranje d.d.  

Grupa Croatia osiguranje je, kako se navodi, u prvom tromjesečju ostvarila neto dobit od 92,7 milijuna kuna. 

Croatia osiguranje i nadalje ima vodeću poziciju na hrvatskome tržištu s ukupnim udjelom od 30,6 posto, navodi se u priopćenju iz Adrisa. Ostvarena je ukupna bruto zaračunata premija Croatia osiguranje grupe u Hrvatskoj u iznosu od 885 milijuna kuna, a bruto zaračunata premija na razini grupe iznosi 1,03 milijardi kuna. 

U izvješću se navodi i kako je u turističkom dijelu grupe trenutni booking bolji za tri posto u usporedbi s prošlogodišnjim. Intenzivno se investira u obnovu i povećanje kvalitete postojećih proizvoda pa je tako početkom travnja otvoren Grand Park Hotel Rovinj, ključni proizvod u procesu zaokruživanja vrhunske hotelske ponude u Rovinju. Ukupna planirana ulaganja u 2019. godini u turističkom dijelu grupe iznose oko 300 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

Iz Adrisa podsjećaju da su početkom ove godine završili proces stjecanja potpunog udjela u tvrtki HUP-Zagreb te kako je u tijeku proces funkcionalnoga spajanja u turističkome dijelu kako bi Maistra i HUP-Zagreb funkcionirali kao jedinstven sustav, što će omogućiti korištenje ekonomije obujma i sinergije. 

Cromaris je u prvom tromjesečju ove godine ostvario neto dobit od 6,3 milijuna kuna, što je 21 posto više u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem.

U navedenom je razdoblju ostvarena prodaja od 1.878 tona, što je za 14 posto više nego u prva tri mjeseca prošle godine. Na izvoznim tržištima ostvaren je količinski rast od 15 posto, što je dovelo do rekordnog udjela prodaje na stranim tržištima – od čak 86 posto, navodi se u izvješću.

Također se napominje kako je brzi dugogodišnji rast doveo do potrebe za kapitalnim jačanjem tvrtke pa je početkom ove godine obavljena dokapitalizacija u iznosu od 110 milijuna kuna. 

Izvor: poslovni.hr


Posted on Monday, May 13, 2019 (Archive on Monday, June 24, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement