Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Registracija
Zaboravili ste šifru ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?


Submit Survey  View Results

Anketa Minimize
Da li će finansijska kriza uticati na osiguravajuća društva?Submit Survey  View Results

  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Kompanija S-system d.o.o. Sarajevo dobila je ekskluzivno pravo za ustupanje reklamnog prostora na portalu osiguranje.ba koji je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od devet godina zabilježio više od 6.305.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Dinko Musulin: Najuspješniji menadžer društva za osiguranje u BiH Minimize
Dinko Musulin: Najuspješniji menadžer društva za osiguranje u BiH

 Konsultantska kuća za istraživačko-razvojne usluge Revicon d.o.o. Sarajevo posredstvom svog regionalnog poslovnog magazina „Prizma” već tradicionalno, jedanaest godina unazad, rangira najuspješnije subjekte iz finansijskog sektora u Bosni i Hercegovini. Reviconov konsultantski tim uz predstavnike akademske zajednice uspješno realizira ovaj projekat koji je postao prepoznatljiv u finansijskim krugovima kako naše zemlje, tako i regiona.

Na početku ceremonije dodjele „Kristalna prizma“, Jelena Misita, menadžerica projekta „Rangiranje banaka, osiguravajućih društava i mikrokreditnih organizacija“ izjavila je:
 
Ovim projektom dajemo svoj doprinos u jačanju poslovnih aktivnosti finansijskog sektora, ali i u stvaranju pretpostavki za daljnji napredak u BiH. Osnovni cilj je pružiti pouzdane, stručne i korisne informacije svim učesnicima na finansijskom tržištu, korisnicima njihovih usluga, privrednim i vanprivrednim subjektima, vladinim institucijama, investitorima, te potencijalnim i postojećim partnerima.“
 
Nagrade prema izboru poslovnog magazina "Prizma“ su dodijeljene u šest kategorija.
 
Na osnovu rezultata poslovanja u 2011. godini, Kristalna prizma za najbolju banku u BiH dodijeljena je Raiffeisen bank d.d. BiH., za najbolje društvo za osiguranje u BiH proglašeno je Sarajevo osiguranje d. d. Sarajevo anajbolja mikrokreditna organizacija u BiH je MKD Mikrofin d. o. o. Banja Luka.
 
Nagrade najboljim su uručili: Damir Hadžić, ministar prometa i komunikacija BiH, Nermin Nikšić, premijer Vlade F BiH i Alija Behmen, gradonačelnik grada Sarajeva.
 
U konkurenciji najuspješniji menadžer banke u BiH, izabran je g. Berislav Kutle, direktor UniCredit Bank d.d. Mostar, najuspješniji menadžer društva za osiguranje u BiH je Dinko Musulin, direktor Euroherc osiguranja, dok je za najuspješnijeg menadžera u mikrokrednitnom sektoru u BiH proglašen Braco Erceg, rukovodilac Službe za odnose sa investitorima MKD Mikrofin d. o. o. Banja Luka.
 
Nagrade najuspješnijim menadžerima uručili su: Lazar Prkačin, savjetnik za financije Predsjedatelja Vijeća ministara, Božana Šljivar, direktorica Agencije za osiguranje Republike Srpske i Marin Ivanišević, direktor Revicona d.o.o.
 
 U ovogodišnjem rangiranju u konkurenciji banaka učestvovalo je 28 subjekata koji su poslovali u 2011. godini od kojih osamnaest sa sjedištem u Federaciji BiH, a deset u Republici Srpskoj. Prilikom rangiranja banaka korišteni su podaci nadležnih agencija – Agencije za bankarstvo FBiH i Agencije za bankarstvo RS. Kada su u pitanju osiguravajuće kuće rangiranje je obuhvatilo 25 društava. Od toga, petnaest društava ima sjedište u FBiH, a preostalih deset u RS. I ovdje su za potrebe formiranja rang-listi i utvrđivanja najuspješnijih na finansijskom tržištu korišteni podaci nadležnih agencija. U  mikrokreditnom sektoru rangirane su 23 organizacije, šesnaest iz FBiH i sedam iz RS, također na osnovu podataka dostavljenih od strane nadležnih entitetskih Agencija za bankarstvo.

Ceremoniji dodjele nagrada prethodio je okrugli sto na temu FINANSIJSKI SEKTOR U FUNKCIJI RAZVOJA u čijem radu su učestvovali brojni predstavnici finansijskog sektora i akademske zajednice.

Po završetku okruglog stola moderator prof. dr. Mirko Puljić izjavio je da je neophodan jači angažman finansijskog sektora u funkciji realnog sektora, a koji se može postići korištenjem već raspoloživih sredstava po osnovu ugovorenih kredita sa međunarodnim finansijskim institucijama, sredstvima koja imaju na raspolaganju javna preduzeća, formiranjem konzorcija banaka i korištenjem viškova slobodnih sredstava Centralne banke BiH.

Uvodničari Darija Brkić-Smajić, direktor sektora za unapređivanje rizika Nove banke u svom izlaganju govorila je na temu Bankarski sektor u funkciji realnog sektora, Davor Martinović, predsjednik Nadzornog odbora Euroherc osiguranja o Izjednačavanju uvjeta za funkcioniranje banaka i društava za osiguranje, Aleksandar Kremenović, predsjednik upravnog odbora MKD Mikrofin o Pretvorbama sektora MKO – osnov i perspektiva razvoja, Matej Živković, član Komisije za vrijednosne papire FBiH o Mogućnosti finansiranja realnog sektora putem emisije vrijednosnih papira,Sulejman Garib, rukovodilac ekspertne grupe Vlade FBiH za reformu sistema PIO-MIO o Iskustvima penzione reforme u Federaciji BiH i Božana Šljivar, direktorica Agencije za osiguranje Republike Srpske o Iskustvima penzione reforme u Republici Srpskoj.

Osnovna namjera projekta „Rangiranje banaka, osiguravajućih društava i mikrokreditnih organizacija“ je odavanje priznanja najuspješnijim u ovom sektoru čime konsultantska kuća Revicon želi dati svoj doprinos u razvoju poslovnih aktivnosti i jačanju ovog sektora.

Izvor: revicon.info|Anesa Željković


Posted on Thursday, July 05, 2012 (Archive on Thursday, August 16, 2012)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: 4.43
Rating: 5
Rating: 5
Nije žalosno neko realno
Rating: 1
Žalosno
Rating: 5
Rating: 5
NAJBOLJI SMO NAJBOLJI
Rating: 5
Rating: 5

Vrijeme Minimize

 

 

Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement