Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.594.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Guverner ucenjivao osiguravajuće kompanije Minimize
Guverner ucenjivao osiguravajuće kompanije

Guverner tzv. Centralne banke Kosova (CBK) Hašim Redžepi je osumnjičen da je u potpunosti kontrolisao poslovanje osiguravajućih kompanija, ucenjujući ih oduzimanjem licenci i na druge načine, prenose prištinski mediji na albanskom jeziku.


Redžepiju je u subotu određen jednomesečni protvor po nalogu istražnog sudije, a na predlog tužioca zbog sumnji za korupciju, pranje novca, uzimanja mita, izbegavanje poreza, zloupotrebu službene dužnosti.

Dnevnik "Koha ditore" prenosi da je posle hapšenja, Redžepi ispitivan šest sati. Izvor lista je naveo da je Redžepi uslovljavao osiguravajuća društva, tako što im je pretio oduzimanjem licence za rad.

"On se sumnjiči, da je u neku ruku bio vlasnik svih osiguravajućih kompanija, jer je konstantno ucenjivao kompanije, tražeći od njih razne usluge koje su mu donosile materijalnu dobit", rekao je izvor "Koha Ditore" iz Tužilaštva.

Po saznanjima lista iz Tužilaštva, Redžepi je imao toliko uticaja na osiguravajuća društva da je čak uticao i na zapošljavanje radnika u pojedinim od njih. "Bilo je dovoljno da on samo spomene neko ime, i da se istom odmah pronađe radno mesto", naveo je ovaj izvor.

Redžepijev advokat Ram Gaši je, negirajući ove optužbe kao neistinite, rekao da su one neodržive i da ne postoje nikakvi dokazi koji bi ih potvrdili. Gaši je rekao da je Redžepi osumnjičen da je uticao na tri kompanije i da je ukupno zaposlio 28 radnika.

"Spominje se broj od 28 ljudi koji su zaposleni bez ikakvog konkursa u osiguravajućim društvima ,"Kosova e re", "Dardania" i "Sigma", ali ovo ne stoji", rekao je Gaši.

Advokat je kazao da se njegovom klijentu stavljaju na teret dela koja su se desila u periodu pre 2008, kada Redžepi nije bio guverner CBK.

Gaši je dodao da ne postoje nikakvi dokazi i za tvrdnju iznetu u "Koha ditore" kako je Redžepi usko povezan sa osiguravajućim društvom "Dardania", na čijem je zemljištu sagradio kompleks stanova.

Izvor: reosiguranje.com|Koha Ditore


Posted on Wednesday, July 28, 2010 (Archive on Thursday, August 12, 2010)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement