Pandemija će koštati industriju osiguranja više od 200 mlrd USD

Pandemija će koštati industriju osiguranja više od 200 mlrd USD, predviđa londonska osiguravajuća kuća Lojds.

Prema procjenama kompanije, Lojdsove isplate osiguranja sada su na nivou kao posle napada 11. septembra 2001, ili isplaćenih naknada na ime štete koje su zajedno nanijeli uragani Harvi, Marija i Irma 2017. godine, prenosi agencija AP.
 
Lojds, koji kao osiguravač tržišta isplaćuje odštetu osiguravajućim kućama pogođenim katastrofama, naveo je u saopštenju da očekuje da će osiguravajućim kompanijama isplatiti između tri i 4,3 mlrd USD, kako bi im pomogao da se izbore sa pandemijom COVID-19.
 
Gubici bi mogli da porastu ako se obustava rada nastavi u narednom kvartalu, što bi ukupan ceh industrije osiguranja podiglo na 203 mlrd USD. Za razliku od oluja, na primjer, uticaj pandemije je globalan, sistemski i dugoročan, navodi londonska osiguravajuća kompanija.
 
Studija Lojdsa zasnovana je na pretpostavci nastavka primene mera socijalnog distanciranja i blokade poslovnih aktivnosti u 2020. godini, kao i procenama pada bruto domaćeg proizvoda na globalnom nivou.
 
- Ono što COVID-19 čini jedinstvenim nije samo razarajući kontinuirani uticaj na ljude i društvo, već i ekonomski udarac - izjavio je generalni direktor Lojdsa, Džon Nil i dodao:
 

- Kada se svi ti faktori uzmu zajedno, izazov za ovu industriju će biti kao nikada do sada, ali i dalje ćemo se fokusirati na pružanje podrške našim klijentima i nastavićemo da isplaćujemo potraživanja tokom narednih nedelja i mjeseci.

Izvor: ekapija.com


Posted on Friday, May 22, 2020 (Archive on Friday, July 03, 2020)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: