ASA Osiguranje poklanja preventivni pregled

Mjeseci oktobar i novembar se obilježavaju kao mjeseci borbe protiv raka dojke, odnosno mjesec zdravlja muškarca sa naglaskom na rak prostate i druga maligna oboljenja.

U ovim mjesecima cilj je skrenuti pažnju na bitnost preventivnih pregleda zato što su preventivni pregledi jedno od najjačih oružja za borbu protiv pomenutih bolesti. Naime, ukoliko se bolest otkrije u ranom stadiju, stopa izlječivosti je preko 90%.

U ASA Osiguranju su se odlučili podržati ovu inicijativu, te klijentima koji zaključe policu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja pokloniti UZV pregled dojke odnosno prostate. Paketi zdravstvenog osiguranja uz koje dobijate gratis pregled su: MEDIC STANDARD, MEDIC PLUS, MEDIC ELITE i MEDIC PREMIUM.

„Kroz pakete dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja našim klijentima smo brigu o zdravlju učinili lakšom i pristupačnijom, a ovom akcijom želimo to podići na još viši nivo.

Obzirom da su mjeseci koji su ispred nas, period kada se skreće pažnja na borbu protiv raka dojke odnosno prostate, odlučili smo se aktivno uključiti u tu borbu te stanovništvu Bosne i Hercegovine pokloniti preventivne UZV preglede. UZV pregledi će se moći uraditi u našim partnerskim klinikama širom Bosne i Hercegovine i to od početka trajanja akcije 08.10.2019. pa do 31.01.2020. godine.“ -  rekli su nam iz ASA Osiguranja.

Izvor: nezavisne.ba


Posted on Thursday, October 17, 2019 (Archive on Thursday, November 28, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: