Challenger banke mogle bi potaknuti rast na tržištu putnog osiguranja

Podaci iz ankete korisnika osiguranja u Velikoj Britaniji za 2018. godinu pokazuju da 11,9% pojedinaca ostvaruje putno osiguranje preko svojeg bankovnog računa, naglašavajući da je bankarski kanal već dobro uspostavljen. Taj bi udio ipak mogao dodatno rasti s novim challenger bankama koje pokušavaju doprijeti do mlađe demografske kategorije, kaže GlobalData, vodeća tvrtka za podatke i analitiku.

Udruženje britanskih putničkih agencija ustanovilo je da u 2017. godini 40% osoba od 18 do 24 godine nije kupovalo putno osiguranje kada je išlo u inozemstvo.

Daniel Pearce, viši analitičar za osiguranje u GlobalData, komentira: „Partnerstva s challenger bankama, čija se baza klijenata obično sastoji od mlađih ljudi, omogućit će osiguravateljima da se suoče s demografskom skupinom koja ne kupuje putničko osiguranje tradicionalnim metodama“.

U 2018. godini, tržište putničkog osiguranja u Velikoj Britaniji zabilježilo je značajan pad bruto obračunatih premija od čak 11% što ih je spustilo na 548,2 milijuna funti.

Pearce dodaje: „Najnovija AXA-ina partnerstva s inovatorima u bankarskoj industriji mogla bi pomoći pokretanju rasta u ovom trenutku kada je tržištu to najpotrebnije, omogućavajući osiguravatelju da dosegne nove klijente, poput Generacije Z“.

AXA Partners nedavno je najavio partnerstvo s vodećom challenger bankom Monzo. Sporazum će rezultirati time da AXA Partners zajamči osiguravajuću policu koja pokriva račune za lijekove, izgubljene dragocjenosti, troškove otkazivanja putovanja i zimske sportove za vlasnike Monzo Plus računa.

Pearce zaključuje: „GlobalData procjenjuje da je AXA bio drugi najveći osiguravatelj na tržištu putničkog osiguranja u Velikoj Britaniji u 2018. godini s 10,7% udjela na tržištu. Partnerstvo s tako značajnim ‘igračem’ na tržištu putnog osiguranja ukazuje na trajni značaj bankarskog kanala u distribuciji polica“.

Izvor: svijetosiguranja.eu


Posted on Wednesday, September 04, 2019 (Archive on Wednesday, October 16, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: