Nastavljeno preuzimanje Sarajevo osiguranja

Investitor koji posluje preko skrbničkog bankarskog računa nastavio je preuzimanje Sarajevo osiguranja i do danas je stekao više od 10% vlasništva u najvećoj domaćoj osiguravajućoj kući, piše BiznisInfo.

Kako je ranije objavljeno, ovaj investitor već neko vrijeme kupuje dionice od malih dioničara.
 
To je dovelo do rasta cijena dionica na 15 KM po dionici, sa oko 6 KM koliko su dionice vrijedile tokom većeg dijela prošle godine.
 
Prema danas ažuriranoj listi dioničara, ovaj investitor koji se pojavljuje preko skrbničkog računa u Raiffeisen Bank pa nije moguće znati o kome se radi, ima oko 10,4% vlasništva u Sarajevo osiguranju.
 
Najveći dioničari i dalje su Vlada Federacije sa 45,5% dionica i ZIF Big investiciona grupa sa 25% dionica, koji nisu prodavali svoje dionice.
 
Investitor je dionice preuzimao od manjih dioničara i trenutno je treći najveći suvlasnik Sarajevo osiguranja, piše BiznisInfo.
 

Najveće trgovine dionicama Sarajevo osiguranja obavljene su ove sedmice u ponedjeljak (oko 2 mil KM) i utorak (oko million KM), te 9. avgusta (4,2 mil KM) i 2. avgusta (oko pola miliona KM). Osim toga, bilo je i više manjih trgovina.

Izvor: ekapija.com


Posted on Monday, August 26, 2019 (Archive on Monday, October 07, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: