Politika poništila konkurs za UO Agencije za osiguranje RS

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović poništila je konkurs za izbor dva člana Upravnog odbora (UO) Agencije za osiguranje RS. Konkurs je raspisan prije godinu dana, ali nikada nije završen jer nije bilo političkog dogovora o popunjavanju mjesta u UO, saznaje CAPITAL.

 

Vidovićeva je Rješenje o poništenju Javnog konkursa za izbor i imenovanje dva člana UO Agencije za osiguranje RS donijela nedavno.

Konkurs je objavljen 5. juna prošle godine, ali dva člana UO nikada nisu imenovana na te pozicije.

Vidovićeva je poništenje konkursa obrazložila nedosljednostima u primjeni zakona, iako je konkurs provodilo upravo Ministarstvo kojim rukovodi.

„Nakon uvida u kompletnu dokumentaciju, utvrđene su nedosljednosti u primjeni Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Republike Srpske“, istakla je Vidovićeva i dodala da je shodno tome odlučeno da konkurs bude poništen.

Upravni odbor Agencije se sastoji od pet članova koje na prijedlog Vlade imenuje Narodna skupština Republike Srpske. Trenutno su članovi UO Goran Račić, Boško Mekinjić i Ranko Mijić.

UO je u krnjem sastavu od aprila 2018. godine kada je Nikoli Vojvodiću i Darku Rodiću istekao mandat.

UO Agencije za osiguranje RS radio je i ranije, gotovo dvije godine, u nepotpunom sastavu, odnosno od 2015. do oktobra 2017. godine kada su u odbor imenovani Račić, Mekinjić i Mijić.

Izvor: capital.ba


Posted on Monday, July 08, 2019 (Archive on Monday, August 19, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: