Otkaz za 1.800 radnika Avive

Aviva, najveća britanska osiguravajuća kuća, reže 1800 radnih mjesta u slijedeće tri godine s ciljem rezanja troškova. Novi CEO kompanije, Maurice Tulloch, koji je zamjenio Mark Wilsonina u ožujku, izjavio je da tvrtka mora biti „nemilosrdna“ u svojim nastojanjima da smanji godišnje troškove za 300 milijuna funti do 2022.

Uštede će također doći iz smanjivanja troškova londonskog sjedišta društva, preko umanjenja troškova izvođača i konzultanata te redukciju potrošnje na digitalne projekte.
 
Novi šef Avive pokušava oživjeti poslovanje poslije godina stagnacije i loših performansi cijena dionica, nakon što je 2015. kompaniju kupio Friends Life u iznosu od 5,6 milijardi funti.
 
Avivini domaći rivali - Prudential i Legal & General - posljednjih su se godina bolje snašli fokusirajući se na pokriće života i mirovine, a ne na neživotno osiguranje.
 
Aviva je priopćila kako nije točno odlučila gdje će se smanjiti broj radnih mjesta, no da će od poslovanja diljem svijeta biti traženo smanjenje troškova. Istovremeno sindikat kompanije je dogovorio hitne razgovore s upravom Avive kako bi utvrdili razlog za rezanje ionako izrazito rastegnute radne snage. Kompanija zapošljava 30.000 zaposlenika, a više od polovice zaposlenika radi u Ujedinjenom Kraljevstvu. 
 

Tulloch je istaknuo da su promjene prvi korak u njegovu planu da Avivu učini jednostavnijom, konkurentnijom i više komercijalno orijentiranom. Aviva ima 33 milijuna klijenata i najveći je neživotni osiguratelj u UK-u, a međunarodne operacije uključuju tržišta Francuske, Italije, Irske, Poljske, Turske, Kanade, Indije i Kine.

Izvor: osiguranje.hr


Posted on Friday, June 14, 2019 (Archive on Friday, July 26, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: