Klijentima osiguranja iz RS isplatila 23,41 mil. KM

Osiguravajuća društva iz RS-a isplatila su u prva četiri mjeseca ove godine 23,41 milijun KM na ime naknade štete klijentima, što je u odnosu na isto razdoblje lani manje za oko 4,9%.

Prema podacima Agencije za osiguranja RS-a, društva za osiguranja sa sjedištem u RS-u u prva četiri mjeseca ove godine isplatila su ukupno 9789 odštetnih zahtjeva. Navode da je u oblasti neživotnih osiguranja isplaćeno 21,20 milijuna KM, dok je u životnim isplaćeno 2,21 milijun KM odštete.

- Najviše odštetnih zahtjeva isplaćeno je u osiguranju od odgovornosti za motorna vozila, i to 4778 zahtjeva u iznosu od 13,70 milijuna KM, što je u skladu s udjelom ove vrste osiguranja u obračunatoj premiji - naveli su u Agenciji. Ukupna premija osiguravajućih društava u prva četiri mjeseca ove godine iznosila je 72,53 milijuna KM i veća je za oko 4,3% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Predsjednik Skupštine Udruge društava za osiguranje RS-a Milomir Durmić kaže za Glas Srpske da niži postotak isplate ništa ne znači jer isplata varira iz tromjesečja u tromjesečje.

Izvor: vecernji.ba


Posted on Thursday, June 13, 2019 (Archive on Thursday, July 25, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: