Benetton: Generali treba ostati u talijanskim rukama

Obitelj Benetton želi da Generali ostane u talijanskim rukama i spremna je jače surađivati u trećem po veličini europskom osiguravatelju zajedno s drugim talijanskim ulagačima, rekao je Luciano Benetton.

Luciano je jedan od četvero braće i sestara koji su osnovali Benettonovo industrijsko carstvo, koje se proteže od istoimene odjevne tvrtke do infrastrukture Atlantia i putničkih ugostitelja Autogrill.

Edizione, obiteljski holding tvrtke Benetton, pojavio se kao talijanska potpora protiv potencijalnog preuzimanja Generalija u inozemstvu, nakon što je povećao svoj udio u osiguravatelju zajedno s talijanskim poduzetnicima Francescom Gaetanom Caltagironeom i Leonardom Del Vecchiom.

“S Caltagironeom, Del Vecchioom zajedno činimo dobar talijanski front. Imamo značajan talijanski ulog kojega svi zajedno želimo povećati ”, rekao je Luciano Benetton za La Repubblica.

Francuski osiguravatelj Axa i švicarski Zurich Insurance smatraju se potencijalnim kupcima Generalija.

"Mislimo da Generali mora ostati talijanska tvrtka."

Luciano Benetton je također kazao da Atlantia nije primila zahtjev za ulaganje u talijanskog prijevoznika Alitaliu, dodajući da su menadžeri Atlantije zadržali povjerenje obitelji nakon smrtonosnog kolapsa mosta kojim upravlja tvrtka za autocestu.

Izvor: seebiz.eu


Posted on Friday, May 31, 2019 (Archive on Friday, July 12, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: