Generali cilja na male i srednje europske osiguratelje

Najveći talijanski osiguratelj, Generali, razmatra akviziciju malih i srednje velikih osiguravajućih društava u Europi kojima bi osnažio svoju prisutnost u regiji. Generali je u studenom istaknuo da ima 4 milijarde eura za akvizicije i rast, ali je CEO Generalija Philippe Donnet tada izjavio da ne vidi velika spajanja u eurpskom osigurateljnom sektoru.

„Imamo kapital i gotovinu za akvizicije…tražimo prilike na vrlo selektivan način kako bi povećali zaradu po dionici i kreirali vrijednost za dioničare“, izjavio je Donnet.
 

U prošlosti je Generali bio tema glasina da je potencijalna meta za veće rivale kao što su francuski osiguratelj Axa ili švicarsko Zurich osiguranje. Osiguratelj, čiji je najveći dioničar talijanska financijska grupa Mediobanca, je u 28,5 postotnom vlasništvu talijanskih investitora. Donnet, koji je reizabran za CEO-a u utorak za naredne tri godine, rekao je da bi male i srednje osiguravajuće kuće u središnjoj i istočnoj Europi mogli biti mete budući da se bore s kompleksnom regulativom i trebaju diverzificirati svoj posao.

Izvor: osiguranje.hr


Posted on Friday, May 24, 2019 (Archive on Friday, July 05, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: