Policija će znati koristi li se mobitel u vožnji

Policija je predstavila novi uređaj koji može otkriti kada vozači koriste svoje mobilne telefone tijekom vožnje.

Policijske snage britanskog Hampshirea i Thames Valleyja prve koriste novu tehnologiju koja može odrediti koliko automobila na dionici ceste imaju telefone koji se koriste bez hands-free opreme, prenio je Bloomberg.
 
Kada uređaj, koji je izradila tehnološka tvrtka Westcotec, uoči telefon koji se koristi, on će zatreperiti simbolom mobilnog telefona u vozilu i savjetovati vozača da prestane koristiti svoj mobilni telefon.
 
To također može omogućiti policiji da identificira vruće točke gdje vozači najčešće koriste mobitele.
 
"Tehnologija može otkriti kada se koristi Bluetooth, ali ne može otkriti da li putnik koristi telefon. No znak će još uvijek biti aktiviran podsjećajući vozače na ometanje zbog korištenja mobitela tijekom vožnje", naveo je glasnogovornik spomenutih snaga policije.
 
Kampanju podupire Kate Goldsmith koja je izgubila kćer Aimee Goldsmith, nakon što je vozač kamiona udario u automobil u kojem je putovala kao putnica. Vozač kamiona je koristio svoj mobilni telefon kako bi promijenio glazbu tijekom vožnje.
 
Kćer joj je poginula zajedno s trojicom dječaka i njihovom majkom koja ih je vozila.
 

“Podupirem ovu kampanju i pozdravljam svaku tehnologiju koja može pomoći u obrazovanju ljudi i spriječiti ih da koriste svoje mobilne telefone za vrijeme vožnje”, navela je Goldsmith.

Izvor: poslovni.hr


Posted on Thursday, April 25, 2019 (Archive on Thursday, June 06, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: