Generali poklanja paket osiguranja COVID-19 liječnicima i medicinskim sestrama

Hrvatska liječnička komora i Hrvatska komora medicinskih sestara dogovorili s Generali osiguranjem besplatan paket osiguranja COVID-19.

Generali osiguranje je, u dogovoru s Hrvatskom liječničkom komorom i Hrvatskom komorom medicinskih sestara, poklonilo svim liječnicima i medicinskim sestrama u javno zdravstvenim ustanovama u Republici Hrvatskoj u kojima se provodi liječenje pacijenata oboljelih od COVIDA-19 i koji direktno sudjeluju u njihovom liječenju, paket osiguranja za slučaj bolničkog liječenja i oporavak nakon liječenja u jedinici intenzivnog liječenja kao posljedice bolesti COVID-19.

Osiguranje traje tri mjeseca, od 1. svibnja do 31. srpnja, a naknadu će Generali isplatiti za slučajeve bolničkog liječenja liječnika ili medicinskih sestara kojima je za vrijeme trajanja osiguranja utvrđena dijagnoza Covid-19 te započelo bolničko liječenje.
U slučaju bolničkog liječenja ove bolesti, Generali liječnicima i medicinskim sestrama isplaćuje dnevnu naknadu u iznosu od 50 eura, protuvrijednost u HRK, za svaki dan boravka u bolnici, za najviše deset dana.
U slučaju liječenja u jedinici intenzivnog liječenja, Generali će liječnicima i medicinskim sestrama – uz dnevnu naknadu – isplatiti i jednokratnu naknadu za oporavak po završenom liječenju u iznosu 1.500 eura, protuvrijednost u HRK.

Izvor: svijetosiguranja.eu


Posted on Wednesday, May 20, 2020 (Archive on Wednesday, July 01, 2020)
Posted by Redakcija  Contributed by
    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: