Zakon o obveznim odnosima propisuje da “kada je šteta prouzročena pogonom dvaju ili više vozila, svu štetu snosi vlasnik vozila koji je isključivo kriv za štetni događaj”. Ali, u istom članku Zakona piše “ako postoji obostrana krivnja, svaki vlasnik

Mađarska podružnica UNIQA osiguranja novčano je kažnjena sa 108 milijuna HUF, odnosno oko 320 000 EUR, od strane Centralne banke Mađarske (MNB), nakon istrage regulatora koji je utvrdio nekoliko problema u vezi s unutrašnjom kontrolom, upravljanjem portfeljem osiguranja i uslugom korisnika.

Regulator je izrekao kaznu u iznosu od 75,5 milijuna HUF (~ 225 tisuća EUR) zbog nepravilnosti u vezi s unutarnjom kontrolom, usklađivanjem i revizijom i 32 milijuna HUF (~ 96 tisuća EUR) novčane kazne za zaštitu potrošača uzrokovane povredama i nedostacima u upravljanju portfeljem osiguranja, uglavnom životnim osiguranjima i poslovnim linijama osiguranja od automobilske odgovornosti.
 
"Otežavajuća okolnost izricanja novčane kazne bila je ta što su u nekoliko slučajeva otkriveni nedostaci u računovodstvenim i kontrolnim sustavima doveli do nezakonitih praksi i loše komunikacije s tržištem u cjelini", navela je MNB u nedavnom priopćenju.
 

Do 31. prosinca 2019. UNIQA Biztosito će dostaviti MNB-u informacije o mjerama koje je poduzela radi popravljanja trenutnih problema koji su prouzročili kršenje zakona.

Izvor: osiguranje.hr


Posted on Friday, October 04, 2019 (Archive on Friday, November 15, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: