Informisanje javnosti o prednostima osiguranja ključ je uspjeha struke

Govornici i panelisti prve regionalne konferencije bili su istaknuta imena iz struke osiguranja, akademske zajednice i predstavnici osiguravajućih kuća iz zemlje i regije.

Završnim govorima na temu učenja na iskustvima u regionu, te temama koje se tiču upravljanja rizicima i javnih nabavki, završena je prva regionalna konferencija struke osiguranja – "Dani osiguranja u BiH".

Dvadeset i dva govornika tokom dvodnevne konferencije, okupljenjim kolegama iz struke, akademskoj zajednici, predstavnicima vlasti i medijima, prezentirali su prednosti osiguranja, kao temeljnog osnova finansijske sigurnosti u izazovima sa kojima se svakodnevno suočava savremeni čovjek. Govornici i panelisti prve regionalne konferencije bili su istaknuta imena iz struke osiguranja, akademske zajednice i predstavnici osiguravajućih kuća iz zemlje i regije.

-U vremenima kada su prirodne nepogode skoro pa redovna pojava, nestabilno tržište rada, izazovi u sektoru zdravstva, osiguranje lica i imovine primarna je obaveza svakog građana i građanke. Konferencija "Dani Osiguranja u BiH" prije svega imala je za cilj da predstavi prednosti osiguranja, i građanima ukaže na mogućnosti i pogodnosti koje ostvaruju kao osiguranici. Veliki odziv kolega iz regije, te predstavljanje najnovijih trendova iz struke osiguranja pokazatelj su uspjeha prve konferencije, te odličan temelj za nastavak rada na poboljšanju  usluga osiguranja i pozicije osiguranika u našoj zemlji i regiji - izjavio je povodom zatvaranja konferencije generalni sekreter Udruženja društava za osiguranje u FBiH Ermin Čengić.

Izvor: faktor.ba

 


Posted on Tuesday, October 01, 2019 (Archive on Tuesday, November 12, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: