Životno i zdravstveno osiguranje diglo prihode Allianza na 40,3 milijarde eura

Segment životnog i zdravstvenog osiguranja izjednačio se s prihodima osiguranja imovine.

Njemačka osiguravajuća kuća Allianz u utorak je izvijestila o osjetno većim prihodima u prvom tromjesečju zahvaljujući ponajprije dobrim rezultatima u poslovanju sa zdravstvenim i životnim osiguranjem.

Neto dobit grupe sa sjedištem u Münchenu porasla je u prvom tromjesečju 1,6 posto, na 1,97 milijardi eura. Prihodi su uvećani 9,1 posto, na 40,3 milijarde eura. Najbolji rezultat kompanija je zabilježila u segmentu životnog i zdravstvenog osiguranja, uz povećanje prihoda za gotovo 13 posto, na 19,3 milijarde eura.

Time se u iznosu gotovo izjednačio s rezultatom odjela osiguranja imovine i osiguranja od nezgode, koji je pak zabilježio upola slabiju stopu rasta.

U odjelu upravljanja imovinom prihodi su smanjeni zbog ulaganja koja bi trebala potaknuti rast. Operativna dobit grupe porasla je u prvom tromjesečju 7,5 posto, na 2,96 milijardi eura, dijelom i zahvaljujući 14-postotnom povećanju u segmentu osiguranja imovine i osiguranja od nezgoda.

Vodeća europska osiguravajuća kompanija isplatila je u prvom kvartalu 141 milijun eura osiguranja, 170 milijuna manje nego u istom razdoblju prošle godine, "s manje gubitaka povezanih s prirodnim katastrofama i poboljšanim udjelom troškova", stoji u priopćenju najvećeg europskog osiguravatelja.

"Allianz je postigao snažne rezultate u prvom kvartalu i grupa je na dobrom putu da ostvari zacrtane ciljeve za cijelu 2019. godinu, unatoč gospodarskoj i političkoj nestabilnosti", konstatirao je izvršni direktor Oliver Bäte.

U cijeloj 2019. ciljaju operativnu dobit od 11,5 milijardi eura, plus-minus 500 milijuna eura, ovisno o događanjima, krizama i prirodnim katastrofama. Njemački osiguravajući div najavio je i okretanje ekološki osviještenom poslovanju.

Na prošlotjednoj skupštini dioničara izvršni direktor izjavio je da bi poslovanje Allianza do 2050. trebalo biti "klimatski neutralno". To znači da Allianz više neće ulagati u dionice i obveznice kompanija čija djelatnost šteti klimi.

Izvor: poslovni.hr


Posted on Thursday, May 30, 2019 (Archive on Thursday, July 11, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: