Milenijum osiguranje beleži rast u svim segmentima poslovanja u 2018. godini

Milenijum osiguranje zabeležilo je rast u svim segmentima poslovanja u 2018. godini. Naime nastavljen je trend rasta premije svih neživotnih osiguranja, a ispunjeni su i prodajni planovi.

- Zadovoljni smo postignutim rezultatima u 2018. godini. Milenijum osiguranje nastavlja da beleži konstantan i kontinuiran rast u svim segmentima poslovanja. Bruto fakturisana premija u 2018. godini beleži rast od 12% u odnosu na premiju u 2017. godini. Unapređeni su postojeći i razvijeni novi proizvodi i usluge, zahvaljujući čemu je postavljen temelj za budući rast i razvoj. Pozitivni rezultati poslovanja pokazatelj su uspešno sprovedene reorganizacije u svim segmentima poslovanja kao i stabilnoj poslovnoj strategiji. U narednom periodu, naš fokus je i dalje na osiguranicima, unapređenju kvaliteta usluge i daljem jačanju tržišne pozicije - izjavio je Predsednik Izvršnog odbora Milenijum osiguranja, Ljubiša Veljković.
 
Kako navode iz ovog osiguranja, bruto fakturisana premija iznosi 3,455 milijardi dinara i u odnosu na raniju godinu veća je za 12%, a takav rast značajno je veći od rasta ukupnog tržišta neživotnih osiguranja. Rast je ostvaren i u svim vrstama osiguranja iz palete proizvoda Milenijum osiguranja a.d.o, dok je ukupno tržišno učešće u segmentu neživotnih osiguranja uvećano na 4,6%.
 

- Kombinovani racio, kao jedan od važnijih pokazatelja profitabilnosti u segmentu neživotnih osiguranja u 2018. godini iznosi 96,2% i pokazuje pozitivan višegodišnji trend. Iskazana neto dobit u 2018. godini iznosila je 148,6 miliona dinara, dok je adekvatnost kapitala i imovina za pokriće tehničkih rezervi u konstantom porastu, čime Društvo jača kapitalnu osnovu - navode iz Milenijum osiguranja i dodaju da su 2018. godinu završili kao tržišni lider u ažurnosti u rešavanju šteta od 94%, sa namerom da "održe visok nivo usluge sprovođenja osiguranja."

Izvor: ekapija.com


Posted on Tuesday, June 04, 2019 (Archive on Tuesday, July 16, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: