Uniqa osiguranje u Srbiji potvrdilo petu poziciju na tržištu osiguranja

Uniqa osiguranje je, prema izvještaju Narodne banke Srbije, sa udjelom od 5,91% u 2018. godini potvrdilo stabilnu petu poziciju na tržištu Srbije.

Rezultati poslovanja obje kompanije – Uniqa  životno i Uniqa neživotno osiguranje pokazali su da je ukupna premija u prethodnoj godini iznosila 5,90 milijardi dinara. To znači da je sa skokom od 8,1% u odnosu na 2017. kompanija zabilježila veći rast od rasta tržišta osiguranja, koji je iznosio 7,3%. Uniqa je u prethodnoj godini u obje kompanije ostvarila ukupno 308 milijuna dinara dobiti, priopćeno je iz ove osiguravajuće kuće.
 
Sa premijom od 1,95 milijardi dinara i tržišnim udjelom od 8,2% kompanija je u prethodnoj godini zauzela 5. poziciju u životnom osiguranju, dok se sa 3,95 milijardi dinara premije i 5,2% udjela našla na 6. poziciji tržišta neživotnog osiguranja. Ukoliko se promatraju samo dobrovoljne vrste neživotnih osiguranja Uniqa je i u 2018. godini sa 8,93% udjela zadržala 5. poziciju i na tržištu neživotnih osiguranja.
 
„Uniqa nastavlja strategiju rasta usmjerenu na dobrovoljna osiguranja i poboljšanje servisa i usluge ka klijentima. Iz tog razloga, ulaganjem u nove tehnologije i proizvode zabilježen je rekordan rast online prodaje za više od 60% i napredak u svim vrstama osiguranja. Najznačajniji rast ostvaren je u prodaji putnog osiguranja sa kojim je putovalo više od 300.000 građana Srbije i udvostručenje prodaje kućanstava u posljednja dva mjeseca prethodne godine“, kažu u kompaniji i dodaju:
 
„Oslanjajući se na inovacije i superioran servis po kojima je prepoznatljiva, Uniqa je u 2018. godini još jednom potvrdila da zasluženo nosi titulu lidera u kvalitetu usluga. U prethodnoj godini prva i jedina na tržištu osigurala je besplatan Viber broj korisnicima putnog osiguranja, online plaćanje rata osiguranja, kao i Video - procjenu šteta. Pored putnog, omogućena je i online prodaja osiguranja kućanstva, kao i Pomoći na putu. Prodajna mreža Kompanije je dodatno proširena i kroz nju se sada granaju 43 poslovnice, šest generalnih agencija i 15 mobilnih ureda širom Srbije.“
 

Rezultati poslovanja u prethodnoj godini, pokazuju da su planovi ispunjeni, kako na nivou profitabilnosti, tako i na nivou svih relevantnih omjera uspešnog poslovanja. Uniqa osiguranje u 2019. nastavlja strategiju organskog rasta u profitabilnim segmentima, čime se osigurava dugoročna stabilnost, navodi se u priopćenju.

Izvor: osiguranje.hr


Posted on Friday, May 24, 2019 (Archive on Friday, July 05, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: