Davoru Tomaškoviću odobrenje HANFA-e za obavljanje funkcije člana uprave CO

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga dala je Davoru Tomaškoviću odobrenje za obavljanje funkcije člana uprave društva Croatia osiguranje d.d., Zagreb, za mandat u trajanju od dana imenovanja od strane nadzornog odbora društva do 31. prosinca 2022. godine.

Tomašković, koji je prije dolaska u Croatia osiguranje bio na čelu Hrvatskog telekoma, zamijeniti će dosadašnjeg predsjednika uprave Damira Vanđelića. Vanđelić je predložen za člana Uprave Adris grupe, o čemu će odgovarajuću odluku donijeti Nadzorni odbor Adrisa, a bit će predložen i za člana Nadzornog odbora CO-a, priopćeno je iz kompanije putem Zagrebačke burze u siječnju ove godine.
 

Croatia osiguranje je na kraju veljače 2019. držalo 30,24 posto tržišnog udjela i to 34,23 posto u zaračunatoj bruto premiji neživotnog osiguranja i 17,26 posto u premiji životnog osiguranja. Ukupna premija bila je na sličnoj razini kao i lani, s povećanjem od 0,21 posto, s tim da je neživotno osiguranje poraslo 2,3 posto, a životno osiguranje je imalo 11,5 posto manju premiju, stoji u izvješću HANFA-e.

Izvor: osiguranje.hr


Posted on Thursday, April 18, 2019 (Archive on Thursday, May 30, 2019)
Posted by azubovicos  Contributed by
    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: